Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Lecție despre arcul istoric pentru consilierii locali din Alba Iulia. Discuții aprinse despre o nouă secție sportivă

Publicat

Clubul Sportiv Municipal Alba Iulia are două noi secții sportive, box și arc istoric. Decizia de înființare a celor două noi secții sportive a avut loc în timpul ședinței de Consiliu Local al Municipiului Alba Iulia, marți, 28 martie 2023. 

Proiectul în sine, unul simplu de altfel nu a fost ocolit de discuții pornite de o parte a consilierilor locali.

Mai exact câțiva consilieri locali s-au împotrivit înfințării secției de arc istoric motivând că nu au auzit de acest sport până când nu au citit despre el în hotărârea de Consiliu Local. 

În linii mari la CSM Alba Iulia există deja o secție de tir cu arcul, iar acum a fost suplimentată și cu arc istoric.

Consilierii care nu știau despre existența sportului în sine au aflat de la cel care promovează fenomenul în Alba Iulia și în județul Alba, avocatul, Ladanyi Arpad Csaba.


Ladanyi Arpad Csaba este fostul comisar șef al Gărzii Financiare în perioada 2010 – iulie 2012, a avut în trecut funcția de subprefect al județului Alba, iar acum este avocat în Baroul București și președinte al UDMR Alba.

Acesta este pasionat de arcul istoric și promovează sportul în rândul tinerilor din județ.

Pe partea de box, viitorii pugiliști ai municipiului Alba Iulia vor fi antrenați de cunoscutul boxer, Andrei Dărămuș. 

”De băieții de la box am înțeles, vizavi de arcul istoric sincer nu înțeleg ce înseamnă”, a întrebat consilierul local din partea PSD Alba Iulia, Alin Stanciu.

Ladany a prezentat istoria arcului istoric în fața consilierilor locali, modul în care se desfășoară un eveniment sportiv de acest gen și cum se practică. Acesta a mai precizat că în Alba sunt în jur de 50, 60 de persoane care practică arcul istoric.

După prezentare, consilierul local Alin Stanciu a propus un amendament ca cele două secții să fie votate separat, un vot pentru arc istoric și unul pentru box, în condițiile în care cele două secții erau pe același proiect de hotărâre.

Momentul poate fi urmărit de la minutul 6 al video-ului.

A fost și momentul în care mai mulți consilieri s-au arătat uimiți de idee, printre care avocatul Sergiu Vârtei și Alexandru Dan Dumitru. Primarul Pleșa a vociferat și el și a spus că ”vă legați de niște…nu se poate așa ceva”, a spus acesta.

Mai mult de atât, consilierul Ionuț Fulea s-a ridicat din ședință a spus că este ”pentru” și în timp ce părăsea sala a spus că este ”trist” dacă ”nu ascultăm ce spun oamenii în față”.

De asemenea și Claudiu Vasile Marean a spus că este ”pentru” și a părăsit sala.

La vot toți cei prezenți au votat ”pentru” și s-au abținut doar consilierul PSD, Alin Stanciu, Narcisa Ioan Bucureștean și consiliera independent Dana Nanu.

În acest fel ambele secții sportive au primit votul consilierilor locali.

Eveniment sportiv, în vară cu peste 500 de participanți

Ladany a precizat pentru alba24.ro că în luna august în Alba Iulia va avea loc Campionatul European de Arc Istoric și Arc 3D, unde sunt așteptați peste 350 de participanți, care vin alături de famiiilor lor.

Asta înseamnă că peste 500 de persoane vor fi prezente în Alba Iulia, în plin sezon turistic. Se vor caza în unitățile HoReCa, vor consuma de la restaurantele din oraș și vor participa la concurs.

Pe lângă arc va exista și o probă de arbalentă.

În linii mari, pe partea financiară, secția de arc istoric nu va avea nevoie de multă susținere financiară deoarece sportivii au arcuri proprii, iar pentru inițiati un arc costă în jur de 800 – 900 de lei.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax