Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Liberalul Florin Cîțu, desemnat pentru funcția de premier de președintele Klaus Iohannis. Cine este acesta

Publicat

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîțu drept premier. Câțu (47 de ani) este liberal și în mandatul lui Ludovic Orban a deținut portofoliul Finanțelor. 

Președintele Klaus Iohannis a avut miercuri consultări cu partidele politice pentru desemnarea unui premier, în urma deciziei CCR și după ce Ludovic Orban a renunțat la calitatea de premier desemnat.

Reprezentanții PSD spun, prin vocea președintelul Marcel Cioalcu, că nu îl vor vota pe Florin Cîțu.

Declarațiile președintelui Iohannis:

  • Am încheiat consultările cu partidele și cred că e bine să recapitulăm pe scurt de ce am ajuns la consultări. PNL a constituit un guvern și s-a apucat de lucrui importante pentru a veni mai aproape de cetățean care s-a opus vehement reformelor promovate de guvernul Orban.
  • Surpriză neplăcută: PSD a început să tergiverseze procedurile în Parlament și au treccut cele 15 zile în care trebuia să se facă un vot și am intrat în riscul unui blocaj total. Pentru a-l depăși, premierul Orban și-a depus mandatul.
  • Noi nu dorim să blocăm România.
  • După consultări, am decis să fac o desemnare pentru  a mișca lucrurile ca să nu ne blocăm politic
  • Azi am decis să desemneze pentru poziția de premier pe domnul Vasile-Florin Cîțu.

Potrivit G4Media, Florin Cîțu a absolvit Grinnell College din SUA (1996), are un masterat în economie în cadrul Iowa State University (2002), iar din 2002 este doctorand al Iowa State University.

A fost economist în cadrul Băncii Naţionale a Noii Zeelande (2001-2003) şi în cadrul Băncii Europene de Investiţii (2003-2005).

În cadrul ING Bank, a lucrat ca economist şef (2006-2007) şi şef al departamentului pieţe financiare (2007-2011), pentru ca ulterior să fie consultant şi analist economic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax