Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(VIDEO) Liberalul Gabriel Pleșa: „Noi am cerut o mare, mare atenție în modul de decontare a subvenției pentru transportul public”

Publicat

YouTube video

După ce a făcut obiectul unei ședințe extraordinare de Consiliu Local la Alba Iulia, luni, subiectul acordării unei subvenții din bani publici pentru pensionari sau persoane care au împlinit vârsta pensionării a fost reluat, marți, în conferința de presă organizată la sediul PNL Alba. Cu această ocazie, consilierul local liberal Gabriel Pleșa a ținut să readucă în discuție acordarea subvenției, aprobată cu condiția ca decontările „să se facă în condițiile legii”.

Consiliul Local Alba Iulia a aprobat luni acordarea unei subvenții din bani publici pentru ca pensionarii și persoanele care au împlinit vârsta pensionării să poată circula, în continuare, gratuit pe autobuzele STP. În contextul complicat al acestui subiect, ce a dus până la deschiderea unei anchete penale DNA pe motiv de fraudă, consilierii au dezbătut mai multe aspecte privitoare la această subvenție: categoria exactă a persoanelor care vor beneficia de gratuitate, dar și suma ce va fi decontată de Primărie Societății de Transport Public.

„Vechiul contract al STP cu Primăria municipiului Alba Iulia și toate cele trei prelungiri care au fost necesare pentru acoperirea transportului local s-au încheiat și a intrat în vigoare contractul cu AIDA. Subiectul subvenției acordate de Consiliul Local Alba Iulia în trecut a fost foarte fierbinte și, din nefericire, există și o cercetare penală a DNA-ului în acest sens, pe motiv că s-au fraudat bani publici prin această subvenție acordată STP. Tocmai de aceea, noi am cerut o mare, mare atenție în modul de decontare a acestei subvenții pentru transportul local. Dacă nu s-ar fi introdus în luna iunie acest sistem de ticketing, prin care fiecare pensionar sau persoană aflată la vârsta pensionării poate să obțină un card de la orice chioșc STP, să îl scaneze în momentul în care face călătoria, iar astfel, să se poată controla numărul acestor călătorii, noi am fi fost împotrivă […] pentru că nouă ni s-a părut că s-au folosit mult prea mulți bani pentru aceste decontări. Acum sistemul este foarte clar, câte călătorii, câte persoane folosesc transportul public, atâția bani decontează Consiliul Local. Noi am spus și ieri, în ședința de CL, că suntem de acord cu aceste decontări, atâta timp cât se fac în condițiile legii și niciun leu să nu fie suspicionat că nu a ajuns acolo unde trebuie. Am stabilit ieri în consiliul local că pensionarii domicilați în Alba Iulia pot călători gratuit și în afara localității, cu autobuzele STP, ceea ce cred că este un lucru foarte bun pentru cei care beneficiază de subvenție”, a precizat liberalul Gabriel Pleșa.

Vedeți mai jos declarația integrală a lui Gabriel Pleșa:

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax