Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Lider al Revoluției din 1989, de la Alba Iulia: ”România a devenit un stat al infractorilor… Nu asta am visat”

Publicat

Revoluţia din 1989 , eveniment în care Alba Iulia a avut un rol major, recunoscut de Parlamentul României prin conferirea titlului de “Oraş – Erou al Revoluţiei din Decembrie 1989”, a fost comemorată, ca în fiecare an, la 21 decembrie. O ceremonie tristă cu oameni (aproape) resemnați, în contrast cu efervescența care însoțea astfel de momente în anii trecuți.

Ceremonia a început în faţa Instituţiei Prefectului, la ora 11.00, cu o slujbă religioasă, urmată de depunerea de coroane la troiţa din apropierea clădirii Prefecturii. Primul care a vorbit a fost prefectul de Alba, Dănuț Hălălai. Deși erau prezenți la eveniment, nici primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, nici președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și nici parlamentarii din Alba nu au ținut discursuri.

Liderul Revoluției din 1989 de la Alba Iulia, Mihai Babițchi și-a exprimat dezamăgirea cu privire la situația în care este țara la 29 de ani de atunci. ”România a devenit un stat al infractorilor. După ce au jefuit țara, iată că sunt eliberați pe bandă rulantă… Noi suntem vinovați pentru că știind cine sunt i-am votat din nou și din nou și acum ne văicărim, iată unde am ajuns” a spus Babițchi într-un scurt discurs ținut în fața celor prezenți.

La ora 11.30, participanţii la eveniment s-au  deplasat în Cetate, la Monumentul Eroilor Revoluţiei, unde a fost programată cea de-a doua depunere de coroane.

De moment au profitat mai multe entități: au depus coroane de flori nu doar asociațiile de revoluționari, Instituția Prefectului, Consiliul Județean, Primăria Alba Iulia, structurile MAI ci și partidele politice și chiar Casa Județeană de Pensii Alba, fără nici o legătură cu evenimentele de acum 29 de ani.

Participanţi: Instituţia Prefectului – Judeţul Alba, Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Unitățile militare (M.Ap.N., M.A.I.) din Garnizoana Alba Iulia, Direcția Județeană de Informații Alba. Oficiul Județean de Telecomunicații Speciale Alba. Arhiepiscopia Ortodoxă Română, Asociația 21 Decembrie 1989 Alba Iulia, Asociația Revoluționarilor din Decembrie 1989, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, Servicii și instituții publice din județul Alba, partide politice.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax