Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO Ligia Deca: Se poate ajunge la reprogramarea examenelor sau prelungirea anului școlar. Vor fi consecințe dacă greva continuă

Publicat

Miniștrii Educației și Muncii, Ligia Deca și Marius Budăi, au făcut declarații după ședința de guvern în care a fost adoptată ordonanța de urgență privind salariile din învățământ și după întâlnirea de joi cu sindicatele. 

Ligia Deca a spus că, dacă greva continuă, vor fi consecințe care pot însemna reprogramarea examenelor sau chiar prelungirea anului școlar.

”În cazul în care, în baza tuturor angajamentelor luate de către guvern, se continuă protestul, nu vom mai putea să evităm consecințe de tipul reprogramare examene sau prelungire an școlar”, a spus Ligia Deca.

”Ne dorim ca după aceste libere să revenim cu toții la școală. Am auzit vocea tuturor și demersurile Guvernului sunt o dovadă în acest sens. Mai avem multe de făcut pentru a ajunge să avem acel sistem educațional pe care ni-l dorim.

Prin actul adoptat astăzi reușim să acoperim solicitările. Impactul bugetar al OUG este de 2,16 miliarde de lei” a declarat ministrul Ligia Deca.

”De asemenea, a fost asumat în același act normativ faptul că aceste creșteri salariale pe noua grilă, care pleacă de la salariul mediu brut, vor fi etapizate în trei tranșe 40 la sută de la 1 ianuarie anul viitor, urmând ca celelalte două tranșe să fie egale pe următorii doi”, a adăugat ea.

”Marți urmează ca fiecare unitate de învățământ să analizeze și să ia o decizie. Nu ne întoarcem la negocieri.

E momentul ca inclusiv dvs., presa, să lăsăm ca până marți cadrele didactice să se pronunțe și să nu ne antepronunțăm că resping sau nu resping”, a spus, la rândul său, ministrul Marius Budăi.

Guvernul a adoptat joi ordonanța de urgență prin care cresc salariile cu 1.000 de lei brut pentru personalul didactic din învățământ și cu 400 de lei pentru personalul nedidactic, în ciuda faptului că sindicatele nu au acceptat această variantă.

Liderul de sindicat Marius Nistor a spus că, de marți încolo, vor continua acțiunile de protest.

”Ne-au chemat să ne anunțe că a fost adoptată OUG. Nu există niciun element de noutate, iar mai departe încă se pot continua negocierile la nivelul Ministerului Muncii pe viitoarea lege”, a spus acesta după întâlnirea de la Guvern.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Petru

    joi, 01.06.2023 at 18:06

    Să continue greva.Până în prezent guvernul și-a bătut joc de români…… și încă continuă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax