Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO Locul din Alba Iulia unde vârstnicii pot socializa: Activități, cursuri, consiliere psihologică și sport, în mod gratuit

Publicat

Centrul de zi pentru persoane vârstnice din Alba Iulia s-a redeschis după ce în ultimii trei ani au avut loc lucrări de modernizare.

Este locul din Alba Iulia, unde în mod gratuit, vârstnicii peste 6o de ani din oraș pot beneficia de mai multe servicii în mod gratuit. 

De la activități recreative, la cursuri de de limba engleză, operare pe calculator, gimnastică și pânâ la consiliere psihologică, sport, sau kinetoterapie, toate sunt accesibile vârstnicilor. 

Modalitatea prin care aceștia pot beneficia este una simplă: se depune un dosar în care să existe documentele doveditoare că au peste 60 de ani și că sunt din Alba Iulia.

Marți, 13 iunie centrul a fost redeschis pentru beneficiari. Centrul se afla la următoarea adresă: Alba lulia, strada Libertatii numărul 21.


Au fost modernizate toate încăperile centrului, de asemenea a fost construită și o nouă clădire de aproape 100 de metri pătrați. În curtea centrului a fost construită și o filigorie pentru activități în aer liber, dar au fost amenajate și mai multe spații verzi.

Valoare totală a investiției de modernizare se ridică la peste 4 milioane de lei.

Activitățile sunt diverse: gimnastică, grupuri de suport (consiliere psihologică), cursuri de limba engleză, operare pe calculator, ansamblu folcloric, cercuri de religie sau de limba română.

De asemenea, mai au la dispoziție și mai multe săli pentru activități.

Spre exemplu a fost amenajată o sală cu jocuri. Vârstnicii au la dispoziție o masă de fussball, o masă de biliard dar și mai multe jocuri de societate.

De asemenea sala de gimnastică este dotată cu aparate de fitness și alte facilități.

Există și un cabinet de kinetoterapie pentru cei care au nevoie de astfel de servicii medicale. Mai mult de atât a fost amenajat și un cabinet medical pentru consiliere.

Cei care vor vrea să meargă la centrul de vârstnici vor putea avea parte și de consiliere psihologică în cabinetul centrului.

La partea de modernizare, pe lângă vecha clădire a mai fost ridicată una nouă și s-au realizat lucrări la fundația imobilului, fundație care a fost tratată cu rășini speciale împotriva igrasiei, s-a modernizat acoperișul, s-au făcut lucrări de anvelopare a întregii clădiri.

De asemenea și întreaga suprafață interioară a fost reabilitată, de la pardoseli, zugraveli și schimbat uși.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax