Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO | Horea Timiș face plângere la Ministerul Sănătății împotriva Fundației Rath. Organizatorii au refuzat să prezinte documente justificative

Publicat

YouTube video

Conferința despre cancer și remedii alternative, organizată de Fundația Rath, care anunța că va explica „de ce medicamentele sintetice nu te vor face niciodată sănătos, dar nutrienții naturali da”,  a avut totuși loc la Alba Iulia, în ciuda eforturilor autorităților medicale din județ de a o interzice, pe motiv că încalcă legea. Invitația DSP la o discuție cu organizatorii conferinței a rămas fără efect, iar la fața locului, reprezentanții Fundației Rath au refuzat vehement să reacționeze la acțiunea DSP, cât și să prezinte documente justificative și și-au continuat demersul. În sală, presei nu i-a fost permis să fotografieze sau să filmeze nimic. În final, Horea Timiș a participat la conferință.

După ce nu a obținut nicio reacție din partea Fundației Rath la somația de a se justifica, directorul DSP Alba, Horea Timiș, alături de doi reprezentanți ai Inspecției Sanitare, s-a deplasat la Casa de Cultură a Sindicatelor, pentru a încerca, din nou, să îi tragă la răspundere pe cei de la Fundația Rath, sau cel puțin să le ceară câteva documente justificative. Directorul executiv al Fundației, Paul Anthony Taylor, cel care urma să susțină conferința „Cancer: Faci chimioterapie sau iei vitamine?”, a refuzat să prezinte vreun document și nu a semnat avertismentul scris de autoritățile din Alba.

Vizibil iritați de prezența autorităților și, în special, a presei, reprezentanții Fundației nu au permis accesul în sală cu aparatele de fotografiat, ci doar „ca simpli spectatori”.

Autoritățile medicale din Alba au întocmit un proces verbal prin care vor sesiza Ministerul Sănătății de faptul că organizatorii conferinței au refuzat să prezinte acte justificative, cât și despre articolele de lege încălcate prin afișul publicitar al evenimentului. Iată conținutul procesului verbal: „În urma informaților din presă ne-am prezentat la adresa menționată și am constatat următoarele: Conținutul afișului publicitar încalcă prevederile legale ale ultimului ordin al ministrului sănătății 1069/2007, art. 6, alin 2 și HG 857/2011, art. 4, litera D. Reprezentanții Fundației nu au prezentat niciun act al Fundației organizatoare, sau orice alt document care să ateste situația juridică. Reprezentanții Fundației au refuzat colaborarea în ceea ce privește întocmirea prezentului proces verbal. Am ridicat o probă, un afiș publicitar al conferinței, și am sancționat Fundația organizatoare pentru încălcarea ordinului ministrului și HG mai sus menționate, cu avertisment conform legii. Recomandare: înlăturarea afișului publicitar și respectarea ordinului ministrului 1069/2007. Răspunde reprezentantul Fundației din partea României. Cele constatate vor fi transmise Ministerului Sănătății”.

Conferința a început, cu o întârziere de aproximativ o jumătate de oră, în prezența unui public de peste 100 de persoane, printre care, în final, s-a regăsit și directorul DSP Alba, Horea Timiș. Acesta a ținut să participe, pentru a observa în ce măsură se încalcă aspecte legale sau dacă se aduc prejudicii de vreun fel sistemului medical.

Iată explicațiile directorului Horea Timiș:

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax