Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Lovitură dură pentru PSD, în Alba: Senatorul Matieș a plecat la AUR cu o peste 100 de membri din organizație

Publicat

Lovitură pentru PSD Alba Iulia, după plecarea senatorului Matieș la AUR. Acesta nu numai că a plecat la formațiunea condusă de George Simion, dar a luat după el zeci de membri activi de partid. 

Lovitura este una dură pentru europarlamentarul Victor Negrescu, care la nici o săptămână de la preluarea partidului la nivel județean, s-a trezit cu o ruptură în organizația de municipiu. 

Mai exact, după spusele senatorului Matieș alături de el au plecat din PSD Alba Iulia, în jur de 100 – 130 de membri din organizația locală.

La conferința de presă organizată vineri, 10 noiembrie, sala a fost aproape plină numai de membri care au plecat de la social democrați la AUR.

”Testul” pentru Matieș a fost momentul când reporterul alba24.ro i-a spus acestuia să ridice în picioare persoanele din sală care au făcut parte din PSD Alba Iulia și au venit altături de el în AUR. În acel moment aproape toată sala s-a ridicat.

Ce a făcut Matieș prin această mișcare? A rupt organizația locală a PSD Alba Iulia, a lasat-o fără președinte și a tras după el peste 100 de membri.

Comparativ, când Gabriel Pleșa, a plecat de la PNL la USR Alba Iulia, în 2020, a plecat singur, fără oameni din partid.

Acum Matieș a plecat cu un nucleu dur de oameni, care vor activa în AUR.


AUR Alba Iulia exista dar nu era vizibil și nu avea foarte mulți membri. Acum cu venirea lui Matieș, partidul a primit oameni. Oameni care vor fi activi în campanie, care vor putea duce o campanie politică, de la lipit afișe la strângere de semnături prin scări de bloc.

Mai mult de atât, Matieș ar putea profita de degringolada din PSD și recruta în continuare oameni. Asta complică lucrurile în ecuația partidelor politice, în ceea ce privește alegerile din 2024.

Momentan, până la ora publicării materialului, Victor Negrescu nu a putut fi contactat pentru a oferi o poziție. Într-un mesaj trimis către reporterul alba24.ro, acesta a precizat că este într-o ședință și că organizația locală va emite un punct de vedere, în forma unui comunicat de presă.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. pilu

    vineri, 10.11.2023 at 16:00

    Orice s-ar spune, PSD Alba a fost o gaşcă nu o filială de partid. Rezulatele pe ţară arată simplu acest lucru.

  2. Mircea

    vineri, 10.11.2023 at 16:40

    Pt maties nu trebuie sa planga nimeni pt ca un asemenea caracter nu este de dorit nicaieri.AUR cu analfabetii lui si cu specimenele neolitice din partid este un loc minunat pentru individ.Nu alceva deacat un individ fara coloana si fara educatie.

  3. Cinteza Mircea

    vineri, 10.11.2023 at 17:27

    dl Simion se contrazicea cu mine ca el nu aduce membri PSD in AUR 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  4. Nella

    vineri, 10.11.2023 at 19:00

    Șobolanii roșii au părăsit Corabia psd-ista!!!
    Prin port și vorbe, Mărieș si-a dat demult harama pe față…deci, nicio mirare!

  5. Profani politici

    vineri, 10.11.2023 at 21:09

    Se dovedeștede citiva ani, ca avind o conducere de la Bucuresti de unde veneau impuse listele de candidați pt orice post, organizația județeană PSD era ca și inexistenta ! Lipsa de consultare cu organizațiile locale și membrii, impusa de un oarecare domn Negrescu, a dus la toate eșecurile politice din Alba. A promovat fugari din alte partide, tineri lipsiti de experienta politică care doar după doi ani au ajuns senatori/deputati si nu pricepe ca baza partidului, adică seniorii i-au dat o lecție politică in urma careia o demisie de onoare ar fi prea puțin.
    Sa vrei sa conduci autoritar, vei fi executat pe la spate !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax