Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Lucrări aproape finalizate la podul de peste Mureș de la Ciugud. Drumul de legătură a fost asfaltat și este deja folosit

Publicat

Lucrările la noul pod peste râul Mureș și la drumul care va face legătura directă între localitatea Șeușa și zona industrială a comunei Ciugud, spre Alba Iulia, sunt aproape finalizate.

Pe porțiunea de drum a fost deja asfaltată, fiind necesare o serie de retușuri, respectiv trasarea și marcarea drumului. De asemenea, podul a fost finalizat și este practicabil, însă și acolo mai sunt de făcut o serie de lucrări de detaliu. 

Au fost deja funcționalizate și ceel 2 sensuri giratorii, cel de la intrarea în satul Șeușa și cel de pe șoseaua Alba Iulia-Teleac, lucrările fiind foarte avansate.

Drumul nu a fost deschis oficial circulației, dar oamenii au început să îl folosească deja.

Primarul Gheorghe Damian a declarat pentru Alba24 că lucrările vor fi finalizate în primăvară, imediat ce vremea va permite.

Ar mai fi de lucru, spune acesta, aproximativ o lună. Mai trebuie finalizat giratoriul de la Șeușa, iluminatul public și supravegherea video de pe pod și din intersecții.

De asemenea, trebuie montați parapeți de protecție pe rampe, iar drumul trebuie marcat.

Traseul locuitorilor din Ciugud spre Alba Iulia va fi scurtat astfel cu câțiva kilometri, însă va duce și la eliminarea traficului prin satul Drâmbar.

Contractul de execuție lucrări a fost semnat la data de 22 ianuarie 2020, iar valoarea lucrărilor la obiectivul contractului de execuție lucrări se ridica la peste 15,6 milioane de lei. Investiția este finanțată parțial prin Programul Național de Dezvoltare Locală – PNDL.

Contractul de finanțare a fost semnat la data de 19.01.2018 și are valabilitate până la finalizarea obiectivului de investiții, inclusiv punerea în funcțiune a obiectivelor. Lucrările sunt realizate de Elis Pavaje.

Podul peste râul Mureș și rampele de acces au o lungime de aproximativ 150 de metri, iar lățimea podului este de 11,30 metri cu două benzi de circulație și  trotuare stânga dreapta.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax