Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Imagini aeriene de pe șantierul noului MALL din Alba Iulia. Lucrările avansează în forță pe terenul de pe malul Ampoiului

Publicat

Construcția noului centru comercial Alba Iulia Mall avansează în cartierul Bărăbanț din municipiu, pe malul râului Ampoi.

Acesta va avea o suprafață de 28.900 mp și va include primul hypermarket al orașului – cu zone proprii pentru pregătire produse, galerii comerciale (boutiqueuri, showroom-uri) și zonă de food-court (restaurante, fast-food-uri).

Noul mall situat în nordul orașului va costa 44,8 milioane de euro și ar urma să fie deschis la sfârșitul acestui an, posibil chiar de 1 decembrie.

Pe imaginile surprinse vineri, 17 iunie, se poate observa că muncitorii au început deja montarea suprastructurii în partea de Nord a centrului comercial.

Până în prezent, în zona de Sud nu a fost finalizat proiectul ce prevede devierea rețelei de înaltă tensiune (LEA 220 kV) care traversează o porțiune a perimetrului viitorului centru comercial și demolarea stâlpilor.


Potrivit unei prezentări, noul centru comercial va avea la parter un hipermarket, magazine de modă, haine, încălțăminte, jucării, mobilă, electronice și electrocasnice.

La etaj vor fi amenajate restaurante și fast-food-uri, dar și o sală de fitness și un cazinou.

„Complexul comercial se află într-o zonă la care circa 228.000 de locuitori pot ajunge cu mașina în 60 de minute.

Locația este în apropierea unei regiuni dens populate cu vizibilitate și acces excelente de la drumul european E81.

Primul și singurul complex retail de asemenea dimensiuni oferă și posibilități diverse de petrecere a timpului liber.

Va pune la dispoziție o ofertă diversă și de mare calitate a retailerilor de talie națională și internațională”, au anunțat dezvoltatorii. Deschiderea ar urma să aibă loc cel târziu în luna decembrie 2022.

Cum va arăta Alba Iulia Mall, noul mal de 44,8 milioane de euro

Proiectul prevede realizarea unei clădiri cu funcțiunea de Centru comercial cu regimul de înălțime Parter + 1 Etaj retras și dimensiunile maxime în plan: 263,76 x 265,06 m.

Obiectivul propus se va realiza în acord cu tendințele actuale de dezvoltare ale zonei și se va integra din punct de vedere funcțional, arhitectural și estetic cu caracterul zonei și cu fondul construit existent în zonă.

Aspectul exterior al clădirii (volumetria și/sau aspectul general al clădirii în raport cu imobilele învecinate) va respecta prevederile PUZ aprobat prin HCL nr. 372/28.09.2021.

De asemenea, pentru o buna funcționare a obiectivului propus se prevede realizarea unei parcări supraterane, amenajarea incintei cu alei carosabile şi pietonale, spaţii verzi, împrejmuirea terenului, amplasarea de semnale publicitare, a unui post trafo, branșarea la utilități (apă, canalizare, gaze naturale, energie electrică), amenajarea acceselor.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax