Connect with us
Publicitate

BLAJ

VIDEO Lucrările de modernizare sau reabilitare din Blaj avansează într-un ritm accelerat. Bilanțul investițiilor aflate în lucru

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDFVRk0sMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Lucrările de investiții derulate pe raza municipiului Blaj avansează într-un ritm accelerat, a transmis recent primarul Gheorghe Valentin Rotar. Acesta a prezentat un bilanț al lucrărilor finalizate și al celor aflate în lucru. 

„Lucrările de pe raza municipiului Blaj se desfășoară într-un ritm accelerat și sunt foarte mulțumit de modul în care evoluează, peste ceea ce anticipam în această perioadă afectată de pandemia de coronavirus. Acest lucru demonstrează, încă o dată, că investițiile reprezintă soluția cea mai bună pentru depășirea cu succes a perioadelor de criză, indiferent dacă sunt publice sau private.

În această perioadă, au fost finalizate mai multe lucrări de investiții: au fost modernizate 5 străzi în Spătac, precum și străzile Sălciilor 1 și 2. Strada Luncii este finalizată în proporție de 90%, iar modernizarea străzii Privighetorii este realizată în proporție de 50%. A fost suplimentată conducta de canalizare de pe strada Aron Pumnul, care rezolvă astfel problemele apărute în zonă. Se lucrează în prezent la modernizarea străzii Alexandru Golescu, precum și pe strada Eftimie Murgu – prelungire, unde a fost turnat primul strat al zidului de sprijin.

Au fost finalizate lucrările la noua punte pietonală de pe râul Târnava Mare, unde a fost turnat ultimul strat de asfalt, iar în următoarele zile va avea loc recepția acestui deosebit de important obiectiv de investiții.

Lucrările de amenajare a Parcului din Veza, situat în zona stadionului CIL (o investiție pe fonduri europene) și cele privind amenajarea curții interioare a Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” sunt în grafic.

Se lucrează intens la Tiur și Petrisat. La Tiur sunt modernizate și asfaltate 5 străzi și au început lucrările de amenajare, în vederea asfaltării, a primilor 3 km dinspre Tiur pe DC 203 Blaj-Flitești-Obârșie-Tiur. Până acum s-au asfaltat peste 2 km de drum dinspre cartierul Ciufud. Investiția, derulată împreună cu Consiliul Județean Alba este în grafic și se întinde pe o perioadă estimată la 4 ani, toți cei 21 km ai drumului comunal urmând a fi asfaltați. La Petrisat continuă lucrările de introducere a canalizării, tot aici fiind asfaltate mai multe străzi, unde s-au finalizat lucrările de introducere a canalizării.

Continuăm să efectuăm reparații curente pe străzile care deja au un grad de uzură ridicat. Astfel, după ce au fost reabilitate străzile Simion Bărnuțiu, Mihail Kogălniceanu, Iuliu Maniu (de la intersecția străzii Petru Pavel Aron până la intersecția cu strada Mitropolit Vancea), strada Clujului (intrare în Blaj), în continuare vom efectua reparații pe străzile Vasile Alecsandri și Cezar Bolliac, Andrei Mureșanu (de la intersecția cu strada Vasile Suciu până la intersecția cu strada Bradului), Coriolan Suciu și Eroilor (de la sensul giratoriu Bloc Turn până la bariera de cale ferată).

Vom continua politica de investiții durabile, prin atragerea de fonduri, astfel încât Blajul să se apropie și mai mult de orașul european pe care ni-l dorim cu toții”, a scris primarul din Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, pe rețeaua de socializare Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax