Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

VIDEO: Lucrările la autostrada Orăştie- Sebeș- Sibiu, făcute pe jumătate, la două luni până la termenul oficial de deschidere. Vezi când va fi gata

Publicat

YouTube video

Se apropie termenul oficial de finalizare al autostrăzii Orăştie – Sibiu, aprilie 2013, iar lucrările de execuţie sunt undeva pe la jumătate. De altfel, constructorii au anunţat că nu vor putea respecta data din contract, din cauza problemelor identificate în teren. Vom mai trebui să aşteptăm cel mai devreme până la toamnă ca să circulăm pe două benzi pe sens până la Sibiu sau Orăştie.

Utilizatorii forumului skyscrapercity au fost curioşi să vadă care este stadiul lucrărilor în realitate şi nu pe hârtie, iar, dintr-un film realizat la jumătatea lunii februarie, se vede că nu prea sunt şanse ca lucrările să fie terminate în două luni.

Potrivit datelor CNADNR, furnizate publicației economice Capital, stadiul lucrărilor la segmentele de autostradă pe tronsonul Orăştie – Sibiu, la începutul anului, ca proiectare şi execuţie, rezultă la niciun lot din cele 4, de pe tronsonul autostrăzii care va scăpa Sebeșul de traficul infernal,  nu s-a depășit atins 60% din volumul total al lucrărilor.

Lot 1: km 0 – 24 plus 110: 46,09%

Lot 2 (zona Sebeş): km 24 plus 110 – 43 plus 855: 53,16%

Lot 3: km 43 plus 855 – 65 plus 965: 58,18%

Lot 4: 65 plus 965 – 82 plus 070: 53,07%

Noile termene avansate de constructori ar fi vara lui 2013 pentru lotul 1 (antreprenor “Strabag “SRL), septembrie 2013 pentru lotul 2 (antreprenor general asocierea “Straco Grup” – “Studio Corona” SRL) şi noiembrie 2013 pentru loturile 3 şi 4, unde antreprenorii generali sunt “Impregilio” SpA şi asocierea “Astaldi” – “Euroconstruct Trading” – “Astalrom”.

Kilometri de autostradă care vor străbate județul nostru se vor uni cu varianta de ocolire Deva-Arad, iar ulterior cu autostrada Lugoj-Deva, autostrada Timișoara-Lugoj, vor continua cu varianta de ocolire a municipiului Arad, cu autostrada Arad-Timișoara și se va finaliza cu autostrada Arad- Nădlac, ne vor scoate, în afara țării, pentru prima dată, pe un drum făcut la standarde europene.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. HaHaHa

    vineri, 01.03.2013 at 00:52

    Pai daca bou plagiator a blocat din iunie sau iulie platile catre constructori… cum naiba sa fie gata!?! Sau ce, aia care isi rup spinarea sa construiasca o fac moca, fara remuneratie, ca doar copy-paste are nevoie de bani pentru pensiile si salariile bugetarilor marite. Iei dintr-o parte, cea a progresului, si dai in alta, cea a fomistilor ce nu merita.

  2. Pingback: Se amână amânarea: Autostrada Orăştie – Sibiu ar putea fi inaugurată în totalitate abia în 2014 | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax