Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Lucrările la Autostrada Sebeș-Turda aduc la disperare câteva familii din Oarda. Instituțiile REFUZĂ să verifice situația

Publicat


Lucrările la autostrada Sebeș-Turda au adus în pragul disperării câteva familii din Oarda, cartier al municipiului Alba Iulia. Zgomotul și praful sunt parte a experienței lor zilnice, iar instituțiile din Alba ale statului refuză să oblige constructorul să respecte acordul de mediu. 

De mai multe ori, oamenii au cerut instituțiilor statului din Alba să verifice dacă acordul de mediu este respectat. Este vorba în primul rând despre nivelul de zgomot prevăzut în documente și despre respectarea celorlalte obligații ale constructorului Imprezza Pizarotti.

Nici Garda de Mediu, nici Agenția pentru Protecția Mediului și nici Direcția de Sănătate Publică (insituție care ar trebui să verifice nivelul de zgomot din interiorul caselor) nu doresc însă să se implice, deși este în atribuțiile lor.

Una dintre proprietarele caselor aflate în imediata apropiere a autostrăzii, respectiv la câțiva metri de lucrări, s-a dus în repetate rânduri la poarta acestor instituții, dar a fost ignorată de fiecare dată.

Vineri, după ce lucrările au început ”în forță”, aceasta s-a dus din nou pe la aceste instituții, unde a fost trimisă la plimbare și i s-a spus că nivelul de zgomot nu poate fi măsurat pentru că nu au aparate calibrate.

Oamenii spun că nu se opun construirii de autostrăzi, dar sunt indignați pentru că CNAIR a refuzat să îi despăgubească, deși au casele în zona de protecție a autostrăzii, iar lucrările îi afectează dramatic.

Practic nu se poate locui acolo și este puțin probabil că situația lor se va îmbunătăți în viitor, după ce autostrada va fi dată în folosință.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. mishu

    vineri, 25.10.2019 la 13:04

    Astea s cartierele rezidentiale de pe coclauri. După ce te muți pe câmp te poti astepta oricând la surprize.
    De asta trebuie sa existe urbanizare si ce i care nu gândesc pe termen lung cand isi construiesc o casa ulterior se plâng degeaba.
    Sa se termine autostrada cat mai repede, asta e cu adevărat vital pentru țară!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EDUCAȚIE

Unii elevi din Alba fac naveta 50 km ca să ajungă la școală. Care este situația din țară

Publicat

Peste 2000 de elevi din Alba fac naveta la școală. Majoritatea au de parcurs, în medie, 20-25 de kilometri, dar sunt și cazuri de elevi care fac naveta 50 de kilometri, potrivit IȘJ Alba. Dacă unii dintre elevi sunt nevoiți să facă naveta la școală pentru că în localitatea de domiciliu nu au unitate de […]

Citește mai departe
Publicitate

EDUCAȚIE

Doi copii de la o grădiniţă din Alba Iulia, suspecți de gripă. Care este starea acestora

Publicat

Doi copii de la o grădiniţă din Alba Iulia, din grupe diferite, sunt suspecţi de gripă, aceştia prezentând o formă uşoară, care nu necesită spitalizare, potrivit celor declarate, marţi, pentru Agerpres, de către directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, informează românia24.ro.  “Au apărut astăzi cele două cazuri de suspiciune de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cinci posturi de preot vacante în județul Alba. Lista parohiilor, numărul de enoriași și criterii de selecție

Publicat

Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia a publicat lista parohiilor vacante în această perioadă. Din cele nouă posturi afișate, opt sunt disponibile prin numire, iar unul prin transfer. Cinci posturi sunt disponibile în județul Alba, trei în Sighișoara și unul Târgu Mureș. Posturi vacante, disponibile prin numire: Preot paroh, Parohia Heria cu filia Sânbenedic, Protopopiatul Aiud; Număr […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

INVESTIȚIILE ANULUI 2020, la Aiud: Cum vrea administrația să modernizeze orașul. LISTA proiectelor mai mari de 100.000 de euro

Publicat

Administrația locală din Aiud va demara în acest an proiecte de peste 59.000.000 de lei. Printre investiții se numără introducerea transportului public ecologic, modernizarea unor străzi, reabilitarea și extinderea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 2 și reabilitarea Pieței agroalimentare Dr. Constantin Hagea. Totodată, în 2020 vor fi finalizate proiecte de aproape 14 milioane de lei, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate