Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Lucrările la Autostrada Sebeș-Turda aduc la disperare câteva familii din Oarda. Instituțiile REFUZĂ să verifice situația

Publicat

Lucrările la autostrada Sebeș-Turda au adus în pragul disperării câteva familii din Oarda, cartier al municipiului Alba Iulia. Zgomotul și praful sunt parte a experienței lor zilnice, iar instituțiile din Alba ale statului refuză să oblige constructorul să respecte acordul de mediu. 

De mai multe ori, oamenii au cerut instituțiilor statului din Alba să verifice dacă acordul de mediu este respectat. Este vorba în primul rând despre nivelul de zgomot prevăzut în documente și despre respectarea celorlalte obligații ale constructorului Imprezza Pizarotti.

Nici Garda de Mediu, nici Agenția pentru Protecția Mediului și nici Direcția de Sănătate Publică (insituție care ar trebui să verifice nivelul de zgomot din interiorul caselor) nu doresc însă să se implice, deși este în atribuțiile lor.

Una dintre proprietarele caselor aflate în imediata apropiere a autostrăzii, respectiv la câțiva metri de lucrări, s-a dus în repetate rânduri la poarta acestor instituții, dar a fost ignorată de fiecare dată.

Vineri, după ce lucrările au început ”în forță”, aceasta s-a dus din nou pe la aceste instituții, unde a fost trimisă la plimbare și i s-a spus că nivelul de zgomot nu poate fi măsurat pentru că nu au aparate calibrate.

Oamenii spun că nu se opun construirii de autostrăzi, dar sunt indignați pentru că CNAIR a refuzat să îi despăgubească, deși au casele în zona de protecție a autostrăzii, iar lucrările îi afectează dramatic.

Practic nu se poate locui acolo și este puțin probabil că situația lor se va îmbunătăți în viitor, după ce autostrada va fi dată în folosință.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. mishu

    vineri, 25.10.2019 at 13:04

    Astea s cartierele rezidentiale de pe coclauri. După ce te muți pe câmp te poti astepta oricând la surprize.
    De asta trebuie sa existe urbanizare si ce i care nu gândesc pe termen lung cand isi construiesc o casa ulterior se plâng degeaba.
    Sa se termine autostrada cat mai repede, asta e cu adevărat vital pentru țară!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax