Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Lucrările la cel mai mare mall din Alba au început în forță în acest an. Cât de mult a evoluat șantierul din Alba Iulia

Publicat

Lucrările la noul Mall din Alba Iulia, situat la ieșirea din municipiu spre Cluj-Napoca, pe malul râului Ampoi, au început în forță în acest an.

După relocarea liniilor electrice de înaltă tensiune, muncitorii au început construcția corpului de clădire situat în partea de Sud-Vest.

Acesta va avea două nivele și va găzdui la parter magazine de modă, haine, încălțăminte și jucării iar la etaj restaurante, fast-food-uri dar și o sală de fitness și un cazinou.

Anunțată inițiat pentru luna decembrie 2022, deschiderea noului mall a fost amânată pentru anul 2023, din cauza întârzierilor apărute la relocarea liniilor electrice. Dacă vremea va permite, lucrările ar putea fi finalizate în prima jumătate a anului.

Lucrările sunt într-un stadiu avansat la corpul de cladire aflat în partea de Nord-Est, zonă în care ar urma să fie deschis, printre altele și un hipermarket.

De asemenea, parcarea centrului comercial a fost asfaltată iar sensul giratoriu care face legătura cu strada Alexandru Ioan Cuza a fost finalizat.

În ritmul actual și progresul vizibil, deschiderea ar putea să aibă loc mai repede, decât data anunțată de unul dintre investitori, Mas Rei, care a anunțat data de septembrie 2023.

În ritmul actual și dacă vremea va permite desfășurarea lucrărilor, deschiderea ar putea avea loc poate chiar în primăvara sau vara anului 2023.

Valoarea investiției a crescut de la 44,8 milioane de euro la 47,2 milioane de euro, până la finalul lunii iunie 2022 fiind cheltuiți 17,6 milioane de euro.

Cum va fi împărțit Alba Iulia Mall

Potrivit unei prezentări, noul centru comercial va avea la parter un hipermarket, magazine de modă, haine, încălțăminte, jucării, mobilă, electronice și electrocasnice.

La etaj vor fi amenajate restaurante și fast-food-uri, dar și o sală de fitness și un cazinou.

„Complexul comercial se află într-o zonă la care circa 228.000 de locuitori pot ajunge cu mașina în 60 de minute.

Locația este în apropierea unei regiuni dens populate cu vizibilitate și acces excelente de la drumul european E81.

Primul și singurul complex retail de asemenea dimensiuni oferă și posibilități diverse de petrecere a timpului liber.

Va pune la dispoziție o ofertă diversă și de mare calitate a retailerilor de talie națională și internațională”, au anunțat dezvoltatorii.

Proiectul prevede realizarea unei clădiri cu funcțiunea de Centru comercial cu regimul de înălțime Parter + 1 Etaj retras și dimensiunile maxime în plan: 263,76 x 265,06 m.

Obiectivul propus se va realiza în acord cu tendințele actuale de dezvoltare ale zonei și se va integra din punct de vedere funcțional, arhitectural și estetic cu caracterul zonei și cu fondul construit existent în zonă.

Aspectul exterior al clădirii (volumetria și/sau aspectul general al clădirii în raport cu imobilele învecinate) va respecta prevederile PUZ aprobat prin HCL nr. 372/28.09.2021.

De asemenea, pentru o buna funcționare a obiectivului propus se prevede realizarea unei parcări supraterane, amenajarea incintei cu alei carosabile şi pietonale, spaţii verzi, împrejmuirea terenului, amplasarea de semnale publicitare, a unui post trafo, branșarea la utilități (apă, canalizare, gaze naturale, energie electrică), amenajarea acceselor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Lazar

    sâmbătă, 28.01.2023 at 15:41

    da în forță la o lucrare în care banii noștrii merg la alții…la un lucru 100 la 100 românesc m.ai greu.dureros…

  2. Ioan

    sâmbătă, 28.01.2023 at 20:24

    Dacă în România ar fi deschise fabrici unde cetatenii sa câștige bani ,nu locații unde să cheltuiască…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax