Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Ludovic Orban: De mâine avem toate pârghiile pentru a aplica legea și a ne asigura că sunt respectate regulile impuse

Publicat

Premierul României, Ludovic Orban și ministrul Marcel Vela au discutat, duminică după-amiază, în cadrul unei ședințe la sediul MAI, despre cum va fi aplicată în continuare starea de alertă. 

„Am luat decizia de a convoca Comitetul Național pentru Situații de Urgență la ora 07:30 dimineață și decizia de a convoca ședință de Guvern, la ora 08:00.

Ședința CNSU și de Guvern sunt necesare pentru a derula toate procedurile stabilite în legea 55 pentru instituirea stării de alertă în baza legii.

Hotărârea de Guvern, conform legii, este actul normativ prin care am decis să instituim starea de alertă, odată cu intrarea în vigoare a legii. Și pe cele trei zile care nu a fost în vigoare legea, 

Decizia pe care am luat-o este aceea că, odată cu intrarea în vigoare a legii, să instituim starea de alertă prin hotărâre de Guvern în condițiile prevederilor legale care au fost stabilite de Parlament.

Hotărârea de Guvern evident va cuprinde tot ceea ce prevede legea, planul de măsuri cu cele trei anexe și odată cu adoptarea hotărârii de Guvern practic rămânem în starea de alertă, o stare de alertă în care de data asta care avem toate mijloacele necesare pentru respectarea legii. 

Tot mâine voi convoca, după audirea mea de la Parlament, toate instituțiile care au atribuții de control și care au abilitarea legală de a dispune măsurile pentru respectarea regulilor stabilite prin lege și prin hotărârea de Guvern, în cadrul stării de alertă. 

Toate instituțiile de control implicate vor fi pe teren, și vor impune aplicarea legii.

Vom apela la toate pârghiile pe care le avem la dispoziție pentru a ne asigura că instituțiile publice, agenții economici, cetățenii, respectă regulile pe care le-am impus și vom lua toate măsurile pentru a apăra sănătatea și viața oamenilor.

Odată cu instituirea stării de alertă în baza legii avem toate prevederile constituționale necesare pentru a utiliza toate instrumentele legale pentru a ne asigura de respectarea legii”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Potrivit premierului, responsabilitatea fiecărui cetățean este cea mai bună pavăză pentru răspândirea acestei epidemii.

„Suntem în stare de alertă și vom fi în stare de alertă. Avem la dispoziție pârghiile necesare, măsurile de relaxare le-am luat după o analiză foarte serioasă, după evaluări a riscului epidemiologic”, a mai transmis premierul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax