Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO ”Orban și Cîțu sau Cîțu și Orban”: Variantele pe care liberalii le negociază cu USR și UDMR pentru formarea guvernului

Publicat

Președintele PNL, Ludovic Orban, a ieșit la declarații imediat după reuniunea Biroului Permanent Național al  partidului.

Acesta a declarat că a prezentat o informare către colegii săi, referitoare la evoluția discuțiilor cu posibilii parteneri cu care se încearcă formarea unei coaliții de guvernare.

”Constatând că mandatul inițial cu Florin Cîțu premier și subsemnatul la Camera Deputaților a generat discuții, am decis flexibilizarea.

PNL consideră legitim să desemneze candidat la funcția de premier și președinte al uneia dintre Camere. Sunt două variante: 1. Florin Cîțu candidat la premier și subsemnatul la Camera Deputaților. Dacă nu se acceptă această variantă, acceptăm și varianta ca PNL să desemneze premier și un candidat pentru Senat. În această situație, candidatul pentru premier va fi subsemnatul, președintele PNL și la Senat domnul Florin Cîțu” a spus Orban.

Biroul Politic Naţional al PNL a validat, miercuri, varianta ca preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, să fie propunerea de premier, iar ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, – propunerea de preşedinte al Senatului şi varianta ca Florin Cîţu să fie propunerea de prim-ministru şi Ludovic Orban – preşedinte al Camerei Deputaţilor, potrivit unor surse liberale.

Aceste variante vor fi propuse la negocierile cu USR PLUS şi UDMR, care ar urma să aibă loc joi.

Miercurea trecută, Biroul Politic Naţional al liberalilor a decis, cu o singură abţinere, ca Florin Cîţu să fie propus pentru funcţia de premier. De asemenea, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat la acea dată că negocierile cu celelalte formaţiuni partenere vor viza şi obţinerea de către liberali a şefiei Camerei Deputaţilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax