Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Mai multe mămici din Alba Iulia, victime ale „Țepei Pampers”, au depus plângere la Poliție. Prejudiciu de zeci de mii de lei

Publicat

IMG_0188 Mai multe mămici din Alba Iulia s-au prezentat, marți dimineața, la poliția municipiului pentru a depune plângere penală după ce au fost victime în „Țeapa Pampers”. Femeile spun că au făcut comenzi de sute, poate mii de lei pentru produse de bebeluși, în special Pampers, în luna februarie, dar acesta nu au fost livrate. Victimele escrocheriei au încercat să contacteze persoanele de la care au făcut comenzile și în conturile cărora au livrat sumele de bani, însă fie nu li s-a răspuns la mesaj fie li se spunea că nu au cum să le fie returnați banii pentru că și „vânzătoarele”  la rândul lor au fost păcălite.

VEZI: „Țeapa Pampers” face victime și la Alba Iulia. Mai multe mămici vor să reclame înșelăciunea la Poliție

Cea mai nouă metodă de înșelăciune face victime în toată țara, inclusiv în Alba Iulia unde în jur de 20 de mămici au făcut comenzi pe Facebook de la diferite persoane care vindeau la prețuri avantajoase produse pentru bebeluși. Au livrat banii în conturi, însă nu au primit produsele.

În încercarea de a-și recupera sumele pierdute, în jur de șapte mămici s-au prezentat marți la Poliția Municipiului Alba Iulia pentru a depune plângere împotriva celor care nu și-au onorat comenzile, deși au primit banii.

IMG_0209 „În luna februarie am intrat în mai multe grupuri de mămici unde am văzut un alt grup condus de Ecaterina Gurbet care avea mai multe mămici în subordinea ei. Mi-a atras atenția un anunț cu pamperşi de vânzare de la Mami Aurica. Mi s-a părut convenabil, am început o conversație cu ea, mi-a dat mai multe detalii, mi-a spus că are recomandări, mămici care au primit comanda. Am rămas că mă consult cu soțul și am revenit cu un răspuns. În data de 28 februarie i-am depus în cont suma de 1.030 de lei pentru pampers. M-a asigurat că într-o lună jumătate, maxim două o să primesc pampersul. În martie i-am mai pus 1.320 de lei, în total 2.400 de lei am prejudiciu”, spune una dintre femeile care s-au prezentat la poliție pentru a depune plângere.

 

20158179_10209183685776749_1786715298_n O altă mămică spune că a făcut comanda în urmă cu câteva zile de la o femeie din Abrud. După ce a văzut în presă situația cu care se confruntă mămicile din România, a luat legătura cu femeia respectivă care i-a spus că nu știe ce se întâmplă cu produsele și nici cu banii, pentru că i-ar fi livrat automat la Ecaterina Gurbet în cont.

O află femeie care a fost prejudiciată cu peste 3.000 de lei declară că a făcut patru comenzi, trei dintre acestea fiind onorate, motiv pentru care a avut încredere să comande produse de o sumă mare.

„Am făcut prima comandă în noiembrie anul trecut și am primit o parte din comandă în luna ianuarie, am făcut o a doua comandă care la fel am primit-o, au urmat alte două comenzi de lapte praf și pampers pe care le-am primit în luna martie, iar după ce am primit aceste comenzi am depus o sumă considerabilă pentru a-mi face un stoc de pampers însă această comandă nu a mai ajuns. Asta se întâmpla în luna martie cu promisiunea că produsele vor veni în 25 de zile lucrătoare sau în 2 – 3 luni. Le-am depus o diferență de bani în iunie, dar nu am primit nimic. Când le-am cerut banii mi s-a spus că vor fi virați în cont, dar nu s-a întâmplat asta”, spune o altă mămică din Alba Iulia.

Femeia povestește că a făcut comanda la Ioana Axile din Botoșani care între timp se pare că s-a mutat în alt oraș.

19988771_1439385749456372_2046642128_n O altă mămică, păgubită cu 370 de lei, a făcut comanda în luna februarie de la Mirela Tămaș din Cluj Napoca.

„Am avut recomandări de la persoane pe care le cunosc personal și care au primit comenzile. Ele m-au asigurat că produsele sunt în regulă și că vor veni, lucru care nu s-a întâmplat din februarie până în prezent”, spune aceasta.

Anunțurile cu produse la jumătate de preț erau tentante pentru proaspetele mămici: două baxuri de pamperși plus un cadou (o sticlă de detergent lichid). Totul la doar 125 de lei sau 3 baxuri Pampers orice nr/ sortiment cu doar 145 lei, 2 cutii crema belanthene doar 49 lei, toate cu transport gratuit și plata cu cardul la comandă.

Mămicile din Alba Iulia spun că femeile de la care au comandat produsele sunt coordonate de Ecaterina Gurbet. S-au creat grupuri pe Facebook cu titluri „Comenzi neonorate Ecateria Gurbet”, însă femeia care locuiește în Târgu Jiu nu mai poate fi contactată, de câteva zile.

YouTube video

Citește și:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax