Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

VIDEO: Orașul Câmpeni, inundat după ploile torențiale. Festival de folclor anulat: apa a invadat trenul pe care se desfășura

Publicat

Mai multe străzi din Câmpeni au fost inundate de ape, vineri, 16 iulie, în jurul orei 18.00, din cauza ploilor abundente din ultimele ore. De asemenea și centrul orașului a fost inundat de ape.

Orașul Câmpeni a fost până la ora 18.00 sub o avertizare meteo de vreme rea, de tip COD ROȘU, iar efectele ploilor abundente nu au întârziat să apară. Astăzi în zona respectivă urma să se desfășoare un Festival de folclor. Acum pe locul unde ar fi trebuit să se țină concertele, apa revarsată ajunge mai sus de genunchi.

Într-un alt video postat pe Facebook se poate observa cu apele au inundat o stradă din oraș.

De asemenea, apele au cauzat probleme și la Abrud, unde drumul DN 74 A, care face legătura cu orașul Câmpeni a fost blocat din cauza aluviunilor.

Viitura de pe Arieș a luat cu ea mașinile întâlnite în cale.

VEZI ȘI: VIDEO: Mai multe case și gospodării din Abrud au fost inundate de ape. Drumul DN 74 A, blocat de aluviuni

Mai multe mașini au fost luate de viitură și duse de apele râului Arieș

Festivalul Naţional de Folclor „Sus, sus, sus, la moţi, la munte” de la Câmpeni a fost suspendat după ce terenul pe care se desfăşura manifestarea a fost inundat

Apa a pătruns şi pe terenul din apropierea stadionului din oraş, unde avea loc un festival de folclor. Organizatorii au fost nevoiţi să întrerupă manifestarea, apa depăşind un metru.

Multe dintre maşini au rămas blocate, fiind afectată mare parte din logistica necesară organizării festivalului.

Evenimentul se desfăşura în zona terenului de fotbal din oraş, pentru a permite respectarea normelor de protecţie sanitară în vigoare, scrie agerpres.ro.

Tineri interpreţi din opt judeţe – Botoşani, Mureş, Alba, Sălaj, Timiş, Cluj, Maramureş şi Dolj – participau la festival.

Printre cei care urmau să urce pe scenă în recital vineri seara se află artişti ai Ansamblului Folcloric al judeţului Alba, Mirela Mănescu, Gheorghiţa Nicolae, Nicolae Furdui Iancu şi Tudor Furdui Iancu.

Organizatorii ediţiei a XXXIV-a a Festivalului Naţional de Folclor „Sus, sus, sus, la moţi, la munte” sunt Consiliul Judeţean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena”, Primăria şi Consiliul Local Câmpeni, Casa de Cultură „Avram Iancu” din Câmpeni.

sursă video: Facebook – Doina Puiuleț, Claudiu Burde KlausmusikDaniel Toda

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax