Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Mai mulți elevi ai Colegiului Tehnologic din Aiud au călătorit până la Teiuș cu trenul regal. Cum a fost experiența

Publicat

Mai mulți elevi ai Colegiului Tehnologic din Aiud au avut ocazia să călătorească alături de familia regală, în trenul regal, între Aiud și Teiuș. 

Alături de elevii pasionați de istorie și monarhie s-a aflat și profesoara lor de istorie, Corina Valentina Voicu. 

În timpul călătoriei, elevii au avut ocazia să discute cu Majestatea Sa Margareta, Alteța Sa Regală Principele Radu și Alteța Sa Regală Principesa Sofia.

Aceștia au aflat mai multe detalii pe care nu le știau despre familia regală, dar și despre trenul cu care au avut ocazia să călătorească.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Trenul Regal cu ocazia Centenarului Încoronării. Sute de oameni prezenți în gările din Aiud și Teiuș

Doi dintre elevii care s-au aflat în tren, Beniamin și Andreea au vorbit despre experiența lor reporterilor prezenți la eveniment.

”A fost o experiență unică în viață, a fost o experiență frumoasă și dacă o să mai am ocazia o să o mai repet”, a explicat Beniamin.

Acesta nu a avut emoții, ci doar a fost fericit că a avut această ocazie, a mai precizat elevul. Despre discuțiile pe care le-a avut cu familia regală acesta a spus că au vorbit despre școală și despre activitățile pe care le fac.

Andreea a spus că a fost o onoare să meargă cu trenul regal și că îi mulțumește profesoarei de istorie pentru această ocazie. A spus că le va povesti cu drag copiilor și nepoților despre experiența pe care a avut-o cu ocazia Centenarului Încoronării.

Eleva a mai spus că Principele Radu le-a povestit elevilor despre trenul regal și istoria acestuia.

Profesoara de istorie, Corina Voicu a declarat pentru repoterii prezenți că a fost o onoare să ia parte la un moment în care istoria a prins viață. Aceasta a spus că elevii pe care îi pregătește și pe care i-a avut alături în trenul regal iubesc monarhia, deoarece în timpul monarhiei, România s-a dezvoltat și a devenit un stat important pe harta Europei.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax