Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Mai mulți politicieni decât producători locali, la inaugurarea ”Mall-ului moțesc” din Zlatna, cu o zi înainte de Paște

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDF2bXEsMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


În Vinerea Mare, la Zlatna, dis-de-dimineață, atmosfera nu părea a fi una de sărbătoare religioasă, a unei zile de post sau de cugetare la cele sfinte, ci mai degrabă a unei ”sărbători politice”. 

În jurul orei 9.00, pe strada principală din Zlatna era forfotă mare: polițiști la tot pasul, curioși de o parte și de alta a străzii, iar toate privirile erau ațintite către noua hală agroalimentară supranumită de autorități – ”Mall-ul Moțesc”, care își aștepta inaugurarea. 

Cel mai probabil, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, în drum spre Gherla – localitatea sa natală, a făcut o mică abatere de la drum pentru a puncta o tăiere de panglică. 

Epicentrul agitației din Zlatna îl reprezenta clădirea viu colorată din oraș: zeci de politicieni roiau prin fața clădirii – prefectul județului Alba, Nicolae Albu, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, primarul Zlatnei, Silviu Ponoran, primarul din Abrud, Cristian Albu, flancați de membri PSD și PNL, de o parte și de alta.

Toți așteptau momentul culminant, tăierea panglicii de către ministrul Oros și automat sunetele rafalelor aparatelor foto care să imortalizeze o nouă inaugurare în domeniul agriculturii și un ajutor pentru micii producători.

Mai mult de atât, în fața noii piețe agroalimentare se afla și senatorul Călin Matieș, cu buzunarele pline de panglici pe care voia să i le ofere ministrului Oros și pentru alte inaugurări.

După momentul inaugurării, ceata de politicieni, autorități și curioși a intrat în piața agroalimentară, o imagine dezolantă, a unei inaugurări făcute pe ”repede înainte” cu o zi înainte de Sărbătorile Pascale.

La parter, doi producători locali, unul venit din Arieșeni și altul tocmai din Șugag așteptau, între tarabele goale, clienții.

Sus, se aflau câteva femei cu câteva sticle de lapte, bucăți de brânză și două-trei pungi cu ouă. Pe lângă femei se mai aflau doi tineri din Săsciori cu preparate tradiționale din carne și la o altă tarabă trei tineri cu produse din lapte de măgăriță.

Ministrul Oros a fost invitat de către tinerii care vindeau lapte de măgăriță pentru a-l degusta, dar a refuzat.

Întrebat de reporterul alba24.ro de ce sunt atât de puțini producători locali și de ce inaugurarea noii piețe agro-aliementare a fost făcută chiar cu o zi înainte de Paște, primarul Zlatnei a răspuns că la ora 9.00, când a avut loc inaugurarea, o parte dintre producătorii locali deja erau plecați, aceștia fiind prezenți în piață de la ora 6.00.

Ministrul Agriculturii, Alexnadru Oros a fost întrebat de reporterii prezenți, dar și de senatorul Matieș când se vor redeschide târgurile de animale, care momentan sunt închise din cauza contextului epidemiologic actual.

Alexandru Oros a declarat că deschiderea târgurilor nu ține de Ministerul Agriculturii și este condiționată de situația epidemiologică a fiecărui județ în parte.

”Decizia (n.r. de închidere a târgurilor de animale) nu a fost luată la nivelul Ministerului Agriculturii, pentru cei care știu, decizia este luată de Comitetul Local de Combatere a bolilor și în funcție de situația epidemiologică, fie cea referitoare la pesta porcină africană, fie cea referitoare la pandemia COVID-19, în unele zone nu pot funcționa târgurile, în alte zone pot funcționa în anumite condiții, dar asta stabilește Comitetul Local de Combatere a Bolilor care este gestionat și condus de către prefect, și de directorii DSVSA, DSP și toți cei care sunt implicați în acest comitet național sau comitet local de combatere a bolilor”, a declarat ministrul Oros.

Întrebat de un jurnalist prezent la eveniment dacă poate da exemple de județe unde târgurile de animale sunt deschise în acest moment, ministrul Agriculturii, Alexandru Oros, a declarat că: ”Nu știu să vă dau exemple”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax