Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Maia Sandu denunță planul unei lovituri de stat din partea Rusiei cu atacuri și luări de ostatici la Chișinău

Publicat

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat luni că Federația Rusă are în desfășurare un plan de acțiuni pentru a înlătura conducerea de la Chișinău.

Planul Rusiei ar conține atacuri și luări de ostatici pentru a înlătura conducerea aleasă democratic de la Chișinău.

În operațiune ar fi implicate forțe interne asociate cu oligarhii fugari Ilan Șor și Vlad Plahotniuc, dar și cetățeni din Rusia, Belarus, Serbia și Muntenegru.

Maia Sandu spune că a primit informații detaliate din partea serviciilor ucrainene, care arată locații și aspecte logistice pentru organizarea activităților subversive.

”În octombrie – decembrie 2022, Poliția și Serviciu de Informații SIS au intervenit în mai multe cazuri de organizare a elementelor criminale și au oprit tentativele de violențe.

În toamnă, accentul s-a pus pe criza energetică, ce trebuia să conducă la proteste violente.

Planul pentru perioada următoare presupune acțiuni cu implicarea unor diversioniști cu pregătire militară, camuflați în civil, care să întreprindă acțiuni violente, atac asupra unor edificii ale statului și luare de ostatici.

Prin acțiuni violente, mascate sub proteste ala așa-zisei opoziții, ar urma să se forțeze schimbarea puterii de la Chișinău” a spus Maia Sandu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax