Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Managerul Spitalului Județean din Alba Iulia, Diana Mârza, a semnat contractul pentru noua secție de oncologie

Publicat

Managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, Diana Mârza, a semnat vineri, în prezența ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, contractul pentru construirea noii secții de oncologie.

Practic este vorba despre un nou corp de clădire unde vor funcționa şi două compartimente noi, de radioterapie și cardiologie intervențională.

Diana Mârza le-a mulțumit deputatului de Alba, Florin Roman și președintelui CJ Alba, Ion Dumitrel, pentru implicare, apoi a prezentat instituția în fața celor prezenți.

De asemenea, a prezentat și detaliile investiției și impactul acesteia asupra comunității locale.


Este un moment extrem de important pentru investițiile medicale din Alba, posibil și datorită muncii echipei care adus proiectele până în acest moment.

Urmează partea de implementare, care este și cea mai dificilă, lucru remarcat și de Diana Mârza.

Cum va arăta noua secție a SJU Alba Iulia

În noua secţie a SJU Alba Iulia, cu o suprafaţă totală de 6.634,51 metri pătrați, ce va fi interconectată cu celelalte compartimente medicale, pacienţii care necesită tratament, îngrijire și investigații medicale în sfera oncologiei vor beneficia de 90 de paturi în regim de spitalizare continuă și 31 de locuri de spitalizare de zi.

Secţia de radioterapie, cu 25 de paturi, oferă servicii necesare tratamentului impus de afecţiunile specifice patologiei oncologice, compartimentul hematologie pune la dispoziţie 10 paturi, iar în secţia de îngrijiri paliative pot fi internaţi 25 de pacienţi.

În aceste secţii, saloane vor fi ultramoderne, cu echipamente şi dotări de ultimă generaţie, care să le asigure pacienţilor cele mai bune condiţii de cazare şi tratament.

Pacienţii cu afecţiuni cardiovasculare vor putea beneficia de servicii de specialitate în cadrul compartimentului de cardiologie intervențională, cu 4 cabinete de consultații în regim ambulatoriu.

Pentru că timpul poate fi duşman sau aliat în cazurile grave, care necesită o mare viteză de reacţie, transportul urgenţelor medicale urmează să fie asigurat prin realizarea unui heliport.

Proiectul este finanțat cu fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, având o valoare totală de 277.024.344,58 lei (inclusiv TVA), din care suma de 11.650.964,43 reprezintă cofinanțare din bugetul Consiliului Județean Alba.

Sunt finanțate, pe lângă construcția propriu-zisă, inclusiv echipamente și aparaturi medicale necesare desfășurării actului medical.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax