Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Manevra Heimlich explicată la Crucea Roșie Alba Iulia. Cum poți să îi salvezi viața unei persoane care se îneacă cu mâncare

Publicat

Câteva secunde și cunoașterea măsurilor de prim ajutor pot face în unele cazuri diferența dintre viață și moarte.

Un picnic la iarbă verde, un grătar, sau o masă în familie se pot transforma într-o tragedie dacă unei persoane i se face rău. 

Există situații în care o persoană se poate îneca cu mâncare, iar în acel moment, intervenția rapidă este decisivă. 

Procedura care îl poate ajuta pe cel care se îneacă este manevra Heimlich, o tehnică de prim ajutor, însă pe care nu mulți o stăpânesc.

Reporterii alba24.ro au fost la Crucea Roșie filiala Alba Iulia și au aflat de la aceștia cum se realizează tehnica care poate salva o viața.

Interesul pentru aceasta manevră a crescut și după cazul din Cluj, unde o elevă de 14 ani a ajuns în comă la spital, după ce s-a înecat cu un jeleu.

Deși este o procedură simplă, la fel ca și alte manevre de prim ajutor, acestea nu sunt cunoscute de către mare parte a populației.


Marea problemă este că în unitățile de învățământ nu se predau cursuri de prim ajutor, care pot salva o persoană aflată într-o situație crititică.

Cecilia și Sorin de la Crucea Roșie ne-au demonstrat cum se realizează corect manevra și care sunt pașii pe care trebuie să îi urmăm pentru a realiza corect tehnica.

Aceștia ne-am demonstrat procedura de bază pentru un adult, dar și pentru un bebeluș.

Manevra Heimlich este o procedură de prim ajutor utilizată pentru a trata obstrucțiile căilor respiratorii superioare (sau sufocarea) cu obiecte străine.

Termenul de manevră Heimlich este numit după dr. Henry Heimlich, care l-a descris pentru prima dată în 1974.

Efectuarea manevrei Heimlich implică un salvator în picioare în spatele unui pacient și folosind mâinile sale pentru a exercita presiune pe fundul diafragmei.

Aceasta comprimă plămânii și exercită presiune asupra oricărui obiect depus în trahee, sperând că îl va expulza.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax