Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Marcel Vela: Măsuri privind protecția animalelor, la Guvern. Consiliile județene, obligate să asigure servicii de adăpostire

Publicat

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a susţinut joi, începând cu ora 16:30, o declaraţie de presă în care a explicat că un nou proiect privind protecția animalelor va intra joi în ședința de Guvern. Potrivit acestuia, consiliile județene vor fi obligate să asigure servicii de adăpostire a animalelor care se află într-o situație de pericol.

De asemenea, în cadrul funcțiilor de polițist cu atribuții în protecția animalelor vor putea fi încadrați, prin transfer, fără examen, medici veterinari din cadrul DSVSA. 

„Acest proiect are ca obiectiv adoptarea unor măsuri prin care să se asigure protecția animalelor și pentru a preveni relele tratamente aplicate animalelor sau abuzurile sau cruzimile care există în prezent înregistrate în toată țara asupra acestora.

Printre zonele pe care le abordează acest proiect, putem spune că stabilim un mecanism pentru a constata exact atunci când un animal se află într-o situație de pericol, astfel încât să putem emite ordin de plasare a animalului în adăpost. O altă zonă este pentru a reglementa situațiile care prezumă existența unui pericol pentru animale. Totodată stabilim elementele care trebuie să fie precizate în ordinul de plasare a animalelor în adăpost.

Pe lângă aceste prevederi veți mai regăsi instituirea unei sarcini către consiliile județene și Consiliul General al municipiului București, privind obligația de a asigura, cu caracter continuu și permanent, servicii publice de adăpostire a animalelor. 

Acest proiect va completa legea și va stabili un mecanism privind posibilitatea încadrării funcțiilor de polițist cu atribuții în protecția animalelor, prin transferuri, fără examen sau concurs, a medicilor veterinari din cadrul DSVSA, cu acordul acestora. 

Proiectul va stabili numărul și structura de posturi, prin ordin al ministrului, ce vor intra în componența Poliției Animalelor”, a precizat ministrul de interne Marcel Vela.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 01.10.2020 at 18:05

    Foarte bine ! Ca de le lasau pe seama Primariilor se ajungea tot la hingheri, ca in Alba Iulia.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax