Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: MAREA ÎMBRĂȚIŞARE, la aniversarea a 100 de ani de la înființarea Colegiului Național „HCC” din Alba Iulia

YouTube video

Publicat

Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, primul liceu românesc înfiinţat în Transilvania, împlineşte 100 de ani de la înfiinţare, iar cu această ocazie a găzduit, marţi, evenimente speciale.

Este vorba despre “Marea îmbrăţişare”, un eveniment simbolic în cadrul căruia sute de elevi s-au prins într-un lanţ uman, în jurul colegiului, în semn de recunoștință pentru instituția care a format atâtea personalități reprezentative pentru județul Alba și nu numai.

HCC marea imbratisare centenar_5

Tot marţi, colegiul a găzduit concursul „100 de ani de existență a liceului” şi piesa de teatru “Ziua Unirii”.

Zilele Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia – Ediţia dedicată împlinirii a 100 de ani de la înfiinţare a început în 11 februarie şi va continua până în 2 martie.

Citeşte şi Poveștile și istoria Colegiului HCC Alba Iulia, în arhivele județene. Cel mai prestigios liceu din Alba, la 100 de ani

Miercuri, 27 februarie, în șanțurile Cetății va avea loc, de la ora 11.00, Crosul HCC, iar de la ora 18.00, în curtea colegiului albaiulian se vor lansa 100 de lampioane.

Ziua de 28 februarie va debuta, de la ora 10.00, cu depuneri de coroane la Obeliscul lui Horea și pe Dealul Furcilor. Mai apoi, de la ora 14.00 va avea loc spectacolul de teatru „Ani de liceu”.

Pe 1 Martie, de la ora 12.30, pe holul principal al colegiului va avea loc dezvelirea bustului dir. prof. Eugen Hulea, a plăcii directorii colegiului și galerie directori și lansarea albumului „100 de ani mai târziu aici”.

Nu în ultimul rând, pe 2 martie, de la ora 17.00, la Ballroom va avea loc Gala Centenar HCC 100.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate