Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Marius Bercea și Sebastian Ispas, cei doi artiști tatuatori din Alba Iulia, care duc profesia lor la nivel de artă

Publicat

Fiecare oraș, fiecare județ are oameni reprezentativi în fiecare domeniu. În Alba și la Alba Iulia, când vorbești despre tatuaje, despre arta de a tatua un nume este scos in evidență: Bercea.

Marius Bercea este unul dintre cei mai vechi artiști tatuatori din Alba Iulia. Vine din ”școala veche” a tatuatorilor, cei care nu au început cu aparate profesioniste, ci cu aprate ”hand made” cu motoare și corzi de chitară.

De ceva vreme face echipă cu un alt tatuator foarte cunoscut în oraș, Sebastian Ispas. Un artist tattoo care vine din ”școala nouă”.

VEZI ȘI: VIDEO REPORTAJ: Sebastian Ispas, artistul tatuator din Alba Iulia care imortalizează pe piele poveștile de viață ale clienților

I-am întâlnit pe cei doi, în salonul lor ”Unity”, din Alba Iulia, în timp ce lucrau la o piesă comună. Un spate întreg de tatuat cu personajul de benzi desenate, dar și din filme ”Venom”.

Povestea lui Marius Bercea în lumea tatuajelor a început din perioada liceului. De când era elev al Liceului de Arte. Atunci la rugămintea unor prieteni a început să tatueze.

Primul aparat de tatuat pe care a pus mâna

Folosea un aparat de tatuat făcut din motor și coardă de chitară. Apoi anii au trecut și și-a dat seama că poate face asta la nivel profesionist.

Prima dată a primit un kit de tatuat cumpărat de pe Amazon. A fost destul de dificil la primul tatuaj la care a folosit noul aparat, dar în timp a învățat să lucreze cu el.

A învățat să lucreze de unul singur, să fie autodidact, deoarece era o perioadă în care tutorialele pe internet nu erau și nici persoane care să te învețe câteva din secretele tatuajelor.

Acum, există tutoriale pe internet care pot fi cumpărate, există cursuri de tatuatori, iar informațiile se află la câteva clickuri distanță.

Marius spune că tatuajele nu mai sunt un subiect tabu. De la doctori, muncitori, polițiști și chiar polițiști, toți vor să se tatueze.

Trecerea de la școala veche, la cea nouă

Aștia mai tineri acum sunt mult mai capabili, mult mai receptivi ca și persoane, avansează foarte repede ceea ce este bine. Ai ce învăța de la noua generație, pentru că se implică mult mai tare, unii dintre ei cum este și cazul colegului meu”, a spus Marius Bercea.

Dorința de a face ceva mai mult

Sebastian și Marius și-au deschis un salon, la comun, din dorința de a face ceva mai mult în lumea tatuajelor din Alba.

”Ne bucurăm când oamenii vin cu o altă percepție în salon. Li se oferă o altă viziune asupra unui salon de tatuaj, Atunci din punctul asta de vedere se observă o schimbare”, a explicat Sebastian Ispas.

Societatea actuală a reușit să treacă, în mare, de pragul în care tatuajele erau considerate un subiect tabu, iar Marius și Sebastian își așteptă clienții în salonul lor din Alba Iulia.

”Nu se mai ține cont că ești ospătar, femeie de serviciu, polițist sau judecător. Nu mai are nici un fel de importanță. Oricine vrea să își transpună ceva pe piele e binevenit”, a spus în încheiere Sebastian Ispas.

Video: Daniel Bloss.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax