Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO Marius Hațegan: Primăria Alba Iulia refuză să elibereze un aviz urgent pentru Centura de Nord a municipiului

Publicat

Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan, a declarat vineri că Primăria Alba Iulia refuză să elibereze un aviz pentru Centura de Nord a orașului.

Potrivit acestuia, este nevoie de avizul respectiv pentru că investiția CJ Alba vizează două UAT-uri, respectiv municipiul Alba Iulia și comuna Ighiu.

Administrația din Ighiu a dat avizul în prima zi în care a fost solicitat, spune Hațegan.

Potrivit acestuia, proiectul va merge la CNAIR și va trebui să treacă două analize multicriteriale (una în prima fază cu 4 soluții tehnice și ulterior una cu două soluții tehnice).

”Ca să putem să înaintăm cu Centura de Nord a municipiului Alba Iulia, o investiție care a fost preluată de Consiliul Județean Alba, noi trebuie să emitem un certificat de urbanism în cel mai scurt timp și din păcate nu-l putem emite pentru că nu avem un aviz de la Primăria Municipiului Alba Iulia, pe care l-am cerut în data de 3 aprilie. Încă nu îl avem.

Este un aviz în care primarul trebuie să ne spună dacă este sau nu de acord cu investiția… Nu știu de ce nu reușim să primim acest aviz” a spus Hațegan.

El spune că potrivit studiilor de trafic, în prezent 8.000 de mașini tranzitează zilnic zona de ieșire spre Micești, iar estimările arată că în viitor numărul acestora va crește la 12.000.

”Chiar astăzi i-am trimis pe colegii mei la arhitectul șef (al municipiului -n.red.) să îi explice încă o dată că avem nevoie doar de un aviz al primarului, care nu are nici o legătură cu alte chestii, cum ar fi PUZ-uri și așa mai departe.

Sper ca în cel mai scurt timp să avem acest aviz pentru că orice zi de întârziere pentru noi este foarte importantă” a spus Hațegan.

Centura de Nord ar urma să aibă aproximativ 6,2 kilometriși va face legătura între sensul giratoriu de la autostradă (ieșirea de Nord) și localitatea Șard.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. facsimil

    vineri, 26.05.2023 at 12:53

    domnule marius hațegan, nu ai ce căuta în politică și în viața activă a orașului. ești la fel de ,,prețios” precum ,,marele” matieș.
    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

  2. Pamfil

    vineri, 26.05.2023 at 13:05

    hmm… daca sunt gasite „interese” ar trebui premiati vinovatii cu o excursie doar dus in Coreea de Nord la schimb cu ceva vagoane cu materie prima.

    Har Domnului, mișculații se fac de multa vreme… Tot cate-un bloc rasare intre casele de locuit de seamana orasul ăsta cu unul din SriLanka sau Siria

  3. jon

    vineri, 26.05.2023 at 14:54

    sarcul,cum poate ascunde adevarul! si vrea sa fie primar ,mai bine cum e acum „secundar „cel mult !

  4. Unul

    vineri, 26.05.2023 at 16:06

    Pentru gargara viceprimarului tre’să înțelegi, mai întâi, cum perg încârtelile prin primărie. unul zice hăis, iar celălalt cea, cum e pe la cai. Cam așa conduc ei orașul…. unu mai priceput ca altu”. La carte puțină, minte tot atât.

  5. pilu

    vineri, 26.05.2023 at 16:17

    Dacă-i primar PNL execută ordinul, dacă nu-i, mai stai la rând, cum faceţi şi voi cu alţii.

  6. Raul Z

    vineri, 26.05.2023 at 20:40

    Abuz in serviciu , la puscarie cu ei 😉

    297 CP, „(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

    (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situaţie de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, orientare sexuală, apartenenţă politică, avere, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate