Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Marș cu peste 1.500 de persoane la Alba Iulia. Oamenii au ieșit în stradă pentru susţinerea familiei Bodnariu din Norvegia, rămasă fără copii

Publicat

Untitled Peste 1.500 de persoane au participat, sâmbătă, la Alba Iulia la un marş şi un miting organizat pentru susţinerea familiei Bodnariu din Norvegia, rămasă fără copii după ce aceştia au fost luaţi, în urmă cu cinci luni, de Serviciul pentru Protecţia Copilului din Norvegia (Barnevernet).

Evenimentul a fost organizat la iniţiativa bisericilor evanghelice neoprotestante din Alba şi Sibiu. Manifestanţii s-au adunat, sâmbătă după-amiază, în parcarea din faţa stadionului din municipiul Alba Iulia, de unde au pornit pe jos într-un marş al solidarităţii parcurgând un traseu de câţiva kilometri pe Bulevardul Victoriei, Bulevardul Transilvaniei, Parcul Cetate, Catedrala Romano Catolică şi Piaţa Cetăţii.

În punctual final al manifestării, în Parcul Cetăţii, unii dintre participanţi au susţinut cuvântări prin care şi-au exprimat solidaritatea cu familia Bodnariu, dar şi cu familiile Nan şi Rădulescu, aflate într-o situaţie similară. Unii dintre participanţi şi-au adus chiar şi copiii la miting şi au mărşăluit împreună cu ei, în timp ce alţii au afişat mesaje prin care cereau autorităţilor norvegiene să permită reunirea familiilor.

Acţiunea organizată, sâmbătă, la Alba Iulia, în semn de solidaritate cu familia Bodnariu s-a încheiat în jurul orei 18.00 şi pe parcursul acesteia nu au fost înregistrate incidente. Manifestări similare de solidaritate şi susţinere a familiei Bodnariu, dar şi a altor familii cărora statul norvegian le-a luat copiii au fost organizate, sâmbătă, în zeci de oraşe din România şi din străinătate.

Potrivit unui apropiat al familiei Bodnariu, Timotei Dinică, manifestările de solidaritate au început în Australia şi Noua Zeelandă şi se vor termina în Hawaii. Ziua de 16 aprile este una de protest global, de solidaritate cu familia Bodnariu, dar şi cu norvegienii cărora până acum le-a fost frică să vorbească, a declarat pentru News.ro Timotei Dinică.

Cazul familiei Bodnariu, căreia autorităţile norvegiene i-au luat copiii, a ajuns şi în atenţia presei internaţionale, iar BBC i-a consacrat un amplu material, în care a prezentat povestea românului, soţiei şi copiilor săi, dar şi opiniile experţilor, care afirmă că statul desparte prea uşor familiile, mai ales în cazul imigranţilor.

VIDEO: Cristi JELER

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Mister G

    duminică, 17.04.2016 at 13:58

    Frumos, pacat ca ii cam doare-n *** de familia Bodnariu si ca au folosit asta ca o scuza pentru a-si impinge propria agenda, ce legatura au casatoriile homosexuale si crestinatatea cu familia Bodnariu? Pancarte date la comanda, niste gunoaie de oameni care au stat in spatele evenimentului si s-au folosit de el sa-si deserveasca propriile interese.

  2. Mister GG

    duminică, 17.04.2016 at 17:42

    Esti destept. Familia Bodnariu si celalelte familii de romani sunt familii traditionale. Organizatorii si sustinatorii protestelor sustin familia traditionala si principiile ei. Nu e greu de dedus, dar ce sa ii faci, nu suntem toti la fel.

  3. cineva

    luni, 18.04.2016 at 11:15

    Daca familia respectiva nu aveau conditii de intretinere a copilului? De unde stiti voi cum or trait copii acea acolo, un stat strain nu-ti ia copii ca asa vor ei…de o familie din romania nu-i doare pe nimeni cum traieste da de una din norvegia iesiti in strada…exact cum o fost si cu javrele de caini…or fost cozi la adoptii de potai da la casele de copii bate vantu…cai mai bn sa adopti o javra decat un copil fara mama si tata. Bn ar fi biserica sa mai scoata bani sa ajute cetateni si copii ce nici macar lumina in casa nu au, mai iesti in strada si pt ei nu numai pentru caini si ce mai stiu eu ce porcarii. Si lasati faza cu romania normala ca suntem forte prosti vazuti pe unde mergem. Bn ar fi ca sa se puna mana sa repare tara ca numai mergand la biserica si rungandune nu se va face nimic in tara.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax