Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Marșul Centenarului a ajuns la Chișinău. A plecat acum două luni de la Alba Iulia

Publicat

Marșul Centenar ajunge astăzi, 1 septembrie, la Chișinău, în Piața Marii Adunări Naționale. Toți unioniștii își vor da întâlnire astăzi la ora 12:00 în locul unde s-au câștigat cele mai mari bătălii pentru demnitatea și cauza națională.

Flacăra Unirii” a fost purtată în ştafetă de participanţii la „Marşul Centenarului” peste 1.300 de kilometri, de la Alba Iulia la Chişinău, după ce a fost prinsă în luna iulie în cadrul unui eveniment desfăşurat în faţa Catedralei Reîntregirii din „Oraşul Marii Uniri” şi la care au fost prezente câteva sute de persoane, multe venite de dincolo de Prut.

Marşul Centenarului” a durat două luni şi a străbătut locuri semnificative pentru Marea Unire şi Primul Război Mondial. Cei 1.300 de kilometri au fost străbătuţi pe parcursul a 11 etape a câte 5 zile. Debutul a fost dat în 1 iulie,  de câteva zeci de tineri. Prima etapă a marşului este dispusă pe traseul Alba Iulia-Teiuş-Unirea-Turda-Cluj-Napoca-Căianu Mic, în perioada 1-5 iulie.

După două luni, flacăra a ajuns la Chișinău.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax