Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Marșul Factorilor Poștașilor, la Alba Iulia. Peste 80 de poștași din țară au alergat în Cetatea Alba Carolina

Publicat

La Alba Iulia s-a desfășurat sâmbătă cea de-a 43-a ediție a Marșului Factorilor Poștali, o competiție profesional-sportivă dedicată exclusiv angajaților Poștei Române.

La concursul din acest an au participat 84 de poștași, câte doi din fiecare județ. În total, în Cetatea Alba Carolina au fost prezenți sâmbătă circa 1.000 de poștași. La eveniment a fost prezent și directorul Poștei Române, Valentin Ștefan. 

Primul start a fost dat pentru femei, iar traseul a constat din trei ture între Piața Cetății și zona Poarții a IV-a. Mai apoi a urmat startul la bărbați, aceștia din urmă având de parcurs cinci ture, pe același traseu.

La final, 12 dintre ei au urcat pe podiumul învingătorilor. Locul 1 la femei a fost ocupat de Marinela Szekely, poștăriță la Oficiul Poștal din Simeria (Hunedoara), iar la bărbați, de Claudiu Costescu, factor poștal la Oficiul Poștal Horezu (Vâlcea).

La linia de start în acest an s-au aliniat, în Piața Cetății, 84 de poștași sportivi din toată țara: 42 de femei și 42 de bărbați, ocupanții locurilor 1 și 2 din etapa județeană a Marșului, din cele 41 de județe și din București.

Ce este Marșul Factorilor Poștali

Este cea mai longevivă competiție profesional – sportivă din România, desfășurându-se aproape neîntrerupt din anul 1977. Scurtele întreruperi au avut întotdeauna cauze obiective, cum ar fi pandemia de coronavirus din 2020.

Deja a devenit o tradiție ca angajații poștali să se pregătească pentru Marș întreg anul, unii cu antrenor, alții pe cont propriu, fără sprijin de specialitate. La ediția 2023 se vor întrece concurenți care lucrează în Poștă de aproape 40 de ani, dar și alții, proaspăt angajați de nici două luni.

Ediția 2023 este organizată, pentru al doilea an la rând, cu fonduri exclusiv din sponsorizări, bucurându-se de cel mai mare buget din istoria sa. Pentru că numără și cei mai mulți participanți, de 46 de ani încoace (aproape 1.000 de angajați poștali), este considerat a fi și cel mare team building sportiv din România.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax