Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Mașină de pompieri, la un pas să fie spulberată de un tren. Șoferul a forțat la limită trecerea de cale ferată

Publicat

Mașină de pompieri, la un pas să fie spulberată de un tren. O autospecială de pompieri de la Detașamentul Turda a fost la un pas să fie lovită de un tren, marți, în timpul unei intervenții. Șoferul acesteia a ignorat semnalele acustice și luminoase de la trecerea la nivel cu calea ferată și a trecut la limită prin fața unui tren care se apropia. 

Bărbatul este acum cercetat disciplinar și va fi evaluat psihologic, după ce a pus în pericol viața pompierilor de pe autospeciala pe care o conducea. 

„Având în vedere imaginile în care o autospecială pentru stingerea incendiilor, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, se deplasează riscant peste trecerea la nivel cu calea ferată, pentru corectă informare a opiniei publice, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Avram Iancu” al județului Cluj face următoarele precizări:

Marți în jurul orei 11:20, pompierii din cadrul Detașamentului Turda au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o casă de locuit situată pe strada Republicii din municipiul Câmpia Turzii. La fața locului au fost alocate două autospeciale pentru stingerea incendiilor, o autoscară și, preventiv, un echipaj SMURD.

Pentru gestionarea optimă a intervenției, forțele s-au deplasat pe două trasee diferite, unul dintre acestea fiind peste trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Republicii din municipiul Câmpia Turzii.

În urma vizualizării imaginilor, unitatea noastră a demarat în regim de urgență cercetarea disciplinară care se impune pentru analizarea celor întâmplate și tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de această situație ce a pus în pericol viața echipajului care a încadrat autospeciala de intervenție”, a transmis ISU Cluj.

În acest context, vor fi analizate și prevederile privind circulația pe drumurile publice, normele și regulamentele interne, precum și cele cele care vizează codul de etică și deontologie a personalului.

Șoferul autospecialei de pompieri va fi evaluat psihologic

„O altă măsură dispusă a fost înlocuirea din serviciu a conducătorului auto al autospecialei de intervenție, iar până la finalizarea verificărilor acesta nu va mai fi planificat în serviciul operativ.

De asemenea, șoferul autospecialei va fi supus unui evaluări psihologice, iar eventuala repunere a acestuia în serviciul operativ, în calitate de conducător auto, va fi realizată în urma unei reinstruiri.

Menționăm faptul că până la acest moment nu au fost înregistrate solicitări privind asistența persoanelor din vagoanele trenului și nu au fost primite înștiințări despre posibile plângeri formulate pe marginea acestui eveniment, din partea autorităților competente.

Facem, totodată, precizarea că pentru derularea verificărilor cu obiectivitate și aplicarea măsurilor sancționatorii în conformitate cu reglementările privind circulația pe drumurile publice, unitatea noastră a informat Inspectoratul de Poliție al județului Cluj despre acest eveniment.

Asigurăm opinia publică de faptul că Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj dezaprobă ferm neglijența conducătorilor autospecialelor cu regim de circulație prioritară care prin astfel de comportamente pun în pericol viața și vor fi dispuse măsurile care se impun, cu maximă celeritate”, au mai transmis reprezentanții ISU Cluj.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Maria

    vineri, 19.04.2024 at 15:23

    Ferească Dumnezeu, dar dacă întârziau la incendiu tot pompierii erau de vină! Erau de vină oricum! Săracii de ei sunt cei mai solicitați din țară !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax