Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

VIDEO: Măsuri anunțate de premierul Florin Cîțu. Amânarea ratelor la bănci prelungită, fără tăieri de salarii pentru bugetari

Publicat

Premierul Florin Cîțu a anunțat, luni, după ședința de guvern, că se lucrează la o soluție prin care anumite categorii ale populației, afectate de pandemie, vor putea să-și amâne în continuare plata ratelor la bănci.

Soluția este în acord cu recomandările europene, iar detaliile vor fi anunțate în zilele următoare, a precizat prim-ministrul.

„Nu vor fi tăiate salariile bugetarilor. Nu sunt adeptul tăierilor de salarii”, a declarat Cîțu.

„Analizăm dacă legea salarizării e eficientă, au apărut anomalii, vom face o analiză. Până atunci, veniturile angajaților din sectorul public se mențin la nivelul decembrie 2020 până când vom analiza excepțiile. Legea a fost aplicată greșit în ultimii ani, spun eu”, a mai spus premierul.

Acesta a precizat și că salariul minim va crește peste rata inflației, cu 3,1%, în 2021.

De asemenea, premierul a mai spus că se va prelungi măsura șomajului tehnic pentru 6 luni: ”cred că este o măsură care se va permanentiza”.

Cîțu a amintit de Agro IMM Invest – garanții de până la un miliard de lei pentru fermieri, măsuri de sprijin financiar pentru HoReCa (schemă cu buget de 500 mil euro), păstrarea voucherelor de vacanță și în 2021 (valoare 1450 lei), scutire de impozit specific până în martie pentru firmele din sectorul turism.

De asemenea, angajatorii vor putea „restructura” datoriile la care au ajuns până în 31 decembrie 2020, nu doar pe cele până în 31 iulie 2020.

Prevederile vor fi puse în dezbatere publică în cadrul unui proiect de ordonanță de urgență ce va fi adoptat în ședința de miercuri.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax