Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Meciul România-Anglia, prin ochii regizorului de film Tudor Giurgiu. Emoție și fericire, trăite alături de Hagi

Publicat

Rezultatul excepțional în meciul cu Anglia al echipei de tineret a României, dar mai ales ultimele 30 de minute de foc, 30 de minute care au ținut cu sufletul la gură o țară întreagă, au fost trăite intens și de regizorul de film Tudor Giurgiu, prezent pe stadionul din Cesena.

Într-o postare pe Facebook, cunoscutul regizor a văzut și trăit meciul, prin prisma sentimentelor și a emoției emanate de către suporterii prezenți la meci, dar mai ales de către Gică Hagi, prezent în tribună pentru a-și urmări fiul cum evoluează în culorile tricolorului. 

Luni, de la ora 22.oo, Naționala de Tineret a României va disputa ultimul meci din grupa C, împotriva Franței. În tribunele stadionului sunt așteptați în jur de 10.000 de suporteri ai României.

CITEȘTE ȘI: VIDEO VICTORIE! România U21 câștigă în fața Angliei cu scorul de 4 la 2. Peste 8.000 de suporteri români, prezenți la meci

”Unele din cele mai emoționante momente ale meciului cu Anglia au fost, pentru mine, acelea în care l-am urmărit cu coada ochiului pe Hagi sr. în tribună.

romania anglia

Trăia meciul la o tensiune care cu greu se poate descrie, vedea lucruri și înțelegea faze într-un fel neaccesibil nouă, celor care comentăm și suntem experți în datul cu părerea. S-a certat cu oficialii italieni care aveau nu-știu-ce cu suporterii noștri care ocupaseră scările tribunei, i-a admonestat pe cei care îi filmau ieșirile (el, cel venit din cultura offline a unui bun simț care nu face casă bună cu smartphone-ul ca armă agresivă de comunicare), era un vulcan de nervi pe la minutele 60-70 cînd România era încălecată și cerea schimbări, cerea o altă atitudine în joc.

Cînd a dat Ianis gol, eram emoționați pînă la lacrimi, iar tatăl era copleșit de îmbrățișări. La final, după momentele euforice de pe teren, l-am urmărit pe Ianis, eram curios să văd ce o sa facă. S-a desprins deodată de grup și s-a uitat înspre tribună întrebînd “Unde e mama, tata?”. Atunci cînd i-a reperat in Marea Galbenă s-a bucurat ca un copil de 7 ani plecat în tabără atunci cînd își revede părinții. Iar bucuria lui era nimic pe lîngă ce trăia tatăl lui, mai fericit probabil decît în clipele tuturor golurilor și trofeelor adunate în viață.

romania anglia

Într-o Românie obișnuită cu umilințe, o țară unde copiii nu învață că pot fi lideri ci află mai întâi ce nu au voie să facă, echipa asta, în mare crescută și predată “la cheie” de Regele Hagi e cât pe-aici să scoată lumea iar pe străzi.

Nu e decît rodul unei încăpățînări oarbe în reușită, a convingerii că ne putem schimba destinul (după unii) ghinionist-neputinicios și că putem scrie istorie.

După cele 20 de minute de infarct, Gheorghe Hagi a fost rapid împresurat de toți cei care nu îndrăzniseră să vină pînă atunci la autograf sau selfie.

Obosit, le-a făcut pe toate. Gică Popescu, înconjurat și el de fani, îl aștepta răbdător la capătul rîndului. Au plecat de pe stadion în urale și scandări frenetice. Au lăsat în urmă mulți romani fericiți care s-au lămurit că Hagi a cîștigat definitiv (și) pariul cu viitorul”, a scris regizorul român pe Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax