Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Medicul de familie din comuna Poiana Vadului, acuzat de primar că cere bani pentru triajul epidemiologic al elevilor

Publicat

Primarul comunei Poiana Vadului, Beniamin Todor (foto), îl acuză pe medicul de familie din comună că a condiționat efectuarea triajului epidemiologic al elevilor, înainte de începerea anului școlar, de plata de către primărie a sumei de 1.500 de lei plus alte cheltuieli. Primarul spune că nu își permite să plătească acești bani din bugetul instituției.

”Am discutat cu domnul doctor, l-am chemat în ședința de consiliu local și mi-a pus o sumă de 1500 de lei lunar ca să facă triajul. A zis că are și el necesar de bani pentru diferite probleme ale lui și de aceea am și spus aici la domnul prefect că nu am bani la bugetul local. Și părerea mea este că medicul de familie ar trebui să facă triajul pentru că îl face o dată la începutul anului școlar și pe fiecare trimestru o dată. Ar putea să îl facă datorită faptului că toți copii, cu părinți, sunt la medicul de familie și, părerea mea, nu este corect să-l plătim de două ori” a spus primarul.

Prefectul de Alba a sugerat un contract cu un alt medic de familie, dar primarul a spus că medicul din comună nu ar fi de acord. De asemenea, directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a declarat că medicul respectiv nu poate fi obligat să presteze acest serviciu în mod gratuit.

Primarul Beniamin Todor spune că triajul este o formalitate pentru care medicii de familie iau niște bani și acest lucru dezavantajează comunitatea.

De cealaltă parte, medicul de familie din comună, Corneliu Călătean, a declarat pentru Alba24 că i se pare normal să solicite bani pentru că prestează un serviciu pentru care își asumă responsabilitatea, spunând că de fapt ar avea o bună parte din îndatoririle unui medic școlar, pe care, dacă primăria l-ar angaja, ar trebui să plătească de zece ori suma solicitată de el. Acesta a adăugat că nu poate face servicii gratuite care implică și responsabilitate din partea sa.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax