Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Medicul din Alba Iulia, Cristian Țibea: Cheia succesului în tratamentul de cancer mamar este diagnosticul precoce

Publicat

Cristian Țibea medic al Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia a realizat joi, 17 octombrie, o serie de consultări gratuite. Este vorba despre consultări medicale, gratuite, fără bilet de trimitere, pentru prevenția cancerului mamar. 45 de paciente au fost consultate în cadrul campaniei. 

Luna octombrie este dedicată la nivel mondial conștientizării și prevenției cancerului la sân. Drept urmare la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia au avut loc mai multe acțiuni cu scopul informativ.

Astăzi am desfășurat o campanie de informare cu privire la cancerul de sân și mai ales la importanța screening-ului pentru cancerul de sân. Vorbim despre o patologie frecventă, este cea mai frecventă patologie neoplastică, la paciente, mai ales după vârsta de 45 de ani.

YouTube video

Una din opt paciente din păcate se vor confrunta în cursul vieții cu diagnosticul de cancer mamar. Cheia succesului în tratamentul cu cancerul mamar este reprezentat de diagnosticul precoce, diagnosticul precoce fiind posibil doar cu ocazia screening-ului mamografic.

Din păcate la noi în țară, în ciuda frecvenței crescute a acestui tip de patologie, nu avem un program de screening funcțional, iar noi împreună cu instituția noastră vrem să ne implicăm cât mai mult în diagnosticul preoce a acestui tip de patologie noplastică, prin creșterea accesibilității de screening mamografic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate