Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Mega grupare de traficanți de țigări aduse din Ucraina destructurată de BCCO Alba Iulia. Un polițist care lua șpagă, arestat

Publicat

Zeci de percheziții au fost realizate de polițiștii de la BCCO Alba Iulia și procurorii DIICOT Hunedoara,la persoane bănuite constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă, luare de mită, complicitate la contrabandă asimilată și  divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice.

De asemenea un bărbat, agent de poliție, Gabriel B., este cercetat pentru luare de mită și divulgare de secrete de serviciu. Mai exact le furniza informații grupării și îi atenționa când urmau să aibă loc percheziții. 

Din cercetări a reieșit că, în anul 2022, șase dintre persoanele bănuite ar fi constituit,  pe criterii familiale, un grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu țigarete.

Membrii grupului infracțional, sub coordonarea unuia dintre bănuiți, și având sarcini stabilite de acesta, ar fi achiziționat țigarete de contrabandă din Ucraina, pe care le-ar fi transportat, distribuit și comercializat preponderent stradal, în mai multe localități din județele Hunedoara și Alba, prețurile pentru un pachet variind între 8 și 14 lei, în funcție de sortiment și cantitatea achiziționată.


Din cercetările efectuate a mai rezultat faptul că alți patru bănuiți, neafiliați grupului infracțional, ar fi comercializat, în mod repetat, țigarete de contrabandă, provenite din spațiul extracomunitar.

Polițișt care lua șpagă și anunța când vor fi făcute percheziții

În aceeași cauză, se efectuează cercetări cu privire la un bărbat, agent de poliție, pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată (41 de acte materiale), complicitate la contrabandă asimilată și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, constând în aceea că, în perioada 2018 – 6 noiembrie 2023, ar fi primit, în mod direct, sume de bani cuprinse între 500 și 2.000 de lei, în schimbul cărora ar fi oferit  protecție  unor persoane implicate în activitatea ilicită de contrabandă cu țigarete,    furnizându-le informații despre efectuarea unor percheziții, dispunerea de măsuri preventive sau acțiuni de control ce urmau a se desfășura la operatori economici din  zona Văii Jiului.

La data de 6 noiembrie 2023, a fost prins în flagrant delict, în timp ce ar fi primit mită 1.000 de lei, în scopurile menționate.

La data de 7 noiembrie 2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Hunedoara a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

În conformitate cu prevederile legale, cel în cauză a fost suspendat din funcție, urmând ca, în funcție de evoluția anchetei, să fie dispuse celelalte măsuri prevăzute de lege.

Mega grupare de traficanți de țigări, destructurată

În cursul zilei de marți, 7 noiembrie, au fost puse în aplicare 56 de mandate de percheziție domiciliară, în județele Hunedoara și Alba, fiind descoperite și ridicate 60.000 de țigarete, 56 de telefoane mobile și 30 de cartele telefonice, 19.650 de lei și  2.570 de euro, precum și alte mijloace de probă.

La datele de 6 și 8 noiembrie 2023, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Hunedoara au dispus reținerea a 11 persoane, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă, luare de mită, în formă continuată, complicitate la contrabandă asimilată și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Astăzi, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Hunedoara, cu propunerea de arestare, pentru 30 de zile, a celorlalte 10 persoane bănuite.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax