Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Meniurile Curții Princiare de la Alba Iulia, recreate după rețete vechi. Ce gust aveau bucatele medievale

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILHdYRCww" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Secretele bucătăriei de la Curtea Princiară de la Alba Iulia, au fost dezvăluite miercuri seară la Palatatul Apor, sediul Universității ”1 Decembrie 1918”.

Savuroase și sofisticate, meniurile servite de principii ardeleni și oaspeții lor de seamă în vremurile în care Alba Iulia era capitala Principatului Transilvaniei nu erau cu nimic mai prejos decât cele cu care erau obișnuiți regii europeni. 

Rețetele au fost descoperite într-o carte de bucate aparținând unui bucătar al curții, al cărui nume s-a pierdut și au fost documentate cu meticulozitate de Beatrice Ciută și Doina Biro. 

Mâncarea a fost gătită după rețete vechi, documentate de specialiști, sub atenta observare a bucătarului Cetății, șef Cosmin Toma. 

Participanții au vizionat o expoziție culinară, dinc are au și gustat, dar au participat și la prezentarea unui ceremonial culinar.

Altfel spus, pentru o incursiune realistă în atmosfera de epocă, organizatorii au apelat și la muzică și teatru.

Accesul la eveniment a fost liber. Organizatorii sunt Primăria Alba Iulia și Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax