Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Mesajul patronului TRANSAVIA pentru studenții Universității ”1 Decembrie” Alba Iulia la deschiderea anului universitar: ”Nu vă pierdeți timpul…”

Publicat

IMG_0102 Unul din cei mai importanți oameni de afaceri din județul Alba, chiar din România, directorul companiei Transavia,  Ioan Popa a fost prezent la deschiderea anului universitar la Universitatea „1 Decembrie 1918”. Cu toate că este un om discret, cu foarte puține apariții publice, acesta a acceptat să le vorbească studenților la început de an și a susținut un discurs realist și destul de dur. Nu i-a felicitat pe studenți, nu le-a spus cât sunt de grozavi ci dimpotrivă, le-a explicat ce îi așteaptă după cei trei sau patru ani de studiu.

„Nu vă pot felicita pentru că dacă mă gândesc ce se întâmplă în societate, foarte mulți dintre dumneavoastră ați ales să mergeți la o universitate pentru că v-au trimis părinții sau să vă încadrați în categoria celor care fac o facultate și nu neapărat pentru că v-ați dorit acea facultate sau acea meserie. Asta ne spune nouă realitatea de zi cu zi pe care o trăim cei din mediul economic cei care suntem beneficiarii produsului finit, fie el inginer, doctor, etc. Eu dacă ar fi să vă dau o indicație pragmatică, până începe școala luni, să nu pierdeți vremea, să vă gândiți bine dacă are rost să rămâneți la facultae, dacă vreți să învățați și să deveniți ceea ce produce Universitatea „1 Decembrie” sau oricare alta din România” așa a început discursul patronul firmei Transavia.

Omul de afacerei le-a dat acest sfat deoarece el constată că în fiecare an sunt foarte mulți studenți care renunță la școală, studenți care nu dau examenul de licență sau nu vor să lucreze în domeniile pentru care s-au pregătit în timpul facultății.

„Nu vă pierdeți nici timpul, nici viața, nu vă stricați nici banii dacă nu aveți determinarea de a alege drumul pe care fie vi la ales cineva sau l-ați ales dumneavoastră la voia întâmplării. Mai aveți vreme să vă gândiți” a spus acesta.

Ioan Popa s-a legat și de atitudinea studențilior care, plictisiți după 20 minute de la începerea festivității, au ieșit din sală.

„Asta mie îmi spune foarte multe. Dacă ar veni la mine la firmă unu cu asemenea apucături vă spun de la capul locului că nu are nicio șansă de niciun fel, nici să treacă de la poartă, nu să aibă șansa de a aspira la vreun post. De ce vă spun lucrurile astea? Trebuie să fiți foarte clari vis-a-vis de ce trebuie să faceți cu viața voastră în fiecare zi, atât pentru prezent cât și pentru viitor. O regulă a vieții spune foarte clar că înainte de a cere ceva, trebuie să oferi. Să nu credeți că veți putea merge vreodată cu căciuna în mână  și fără să oferiți ceva veți avea posibilitatea să beneficiați de un post călduț, bine plătit, cu telefon, mașină și poate și o locuință. Sunt foarte căutați acești oameni, avem mare nevoie de ei dar să știți că îi alegem cu multă băgare de seamă” a mai spus omul de afaceri.

După ce le-a mai oferit câteva sfaturi, în final Ioan Popa le-a spus studeneților că își cere scuze dacă a fost dur sau cinic dar a vrut să le transmită realitatea care îi așteaptă după și să nu viseze în acești ani fără să aibă o țintă de viitor.

FOTO-VIDEO: Ministrul Educației, prezent la deschiderea anului universitar, la Alba Iulia. Aproape 5.000 de studenţi încep cursurile la UAB

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. eu

    sâmbătă, 03.10.2015 at 10:41

    acestat este adevaru gol golut toata lumea face facultate obtin o diploma si apoi se angajeaza in Kaufland la casa de marcat sau la aranjat marfa pe raft (nu ca ar fi un loc de munca peiorativ) dar este un loc de munca care nu necesita facultate pierzi 3 ani aiurea si cheltui bani aiurea la noi ju mai exista scoli de meserii!!!! oare de ce????

  2. Darius

    sâmbătă, 03.10.2015 at 16:45

    Însfârșit o persoana cu multă experiență de viață care ia atitudine și transmite un mesaj tranșant dar pe cât se poate de bine înfipt în realitățile cotidiene, al cărui scop este unul nobil, și anume de a-i trezii la realitate pe tinerii acestor vremuri. Această atitudine trebuie îmbrațișată de cât mai multe persoane care au dobândit de-a lungul vieții o oareșicare experiență, care odată împărtășită tinerilor aspiranți la diverse calificări, are puterea călăuzitoare spre un rezultat final de o foarte bună calitate și în acest fel nu se vor mai pierde multe potențiale valori vitale pentru societatea în care pana la urma, cu toții conviețuim!

  3. dorel

    duminică, 04.10.2015 at 11:15

    are dreptate domnul de la Transavia dar printre vorbe a mai zis un mare adevar. La Timisoara au iesit intr-un an 3(trei) medici veterinari si daca toti trei ar vrea sa se ocupe de catei n-ar avea loc pe piata pentru ca nu sunt trei posturi disponibile in Romania pentru cei care vor sa grijeasca catei si la fel se intampla si pentru doctoru de vaci mulse printre craci. Degeaba sunt facultati daca nu exista planificare pe termen lung ca pe vremea lui Ceausescu. Avem nevoie de ingineri in urmatorul deceniu? nu stie nimeni sa raspunda. Problema nu este la studenti ca isi aleg domeniul gresit ci este o problema de stat care nu are nici-o planificare,niciun proiect pentru aceasta tara.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax