Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Mesajul patronului TRANSAVIA pentru studenții Universității ”1 Decembrie” Alba Iulia la deschiderea anului universitar: ”Nu vă pierdeți timpul…”


Publicat

IMG_0102Unul din cei mai importanți oameni de afaceri din județul Alba, chiar din România, directorul companiei Transavia,  Ioan Popa a fost prezent la deschiderea anului universitar la Universitatea „1 Decembrie 1918”. Cu toate că este un om discret, cu foarte puține apariții publice, acesta a acceptat să le vorbească studenților la început de an și a susținut un discurs realist și destul de dur. Nu i-a felicitat pe studenți, nu le-a spus cât sunt de grozavi ci dimpotrivă, le-a explicat ce îi așteaptă după cei trei sau patru ani de studiu.

„Nu vă pot felicita pentru că dacă mă gândesc ce se întâmplă în societate, foarte mulți dintre dumneavoastră ați ales să mergeți la o universitate pentru că v-au trimis părinții sau să vă încadrați în categoria celor care fac o facultate și nu neapărat pentru că v-ați dorit acea facultate sau acea meserie. Asta ne spune nouă realitatea de zi cu zi pe care o trăim cei din mediul economic cei care suntem beneficiarii produsului finit, fie el inginer, doctor, etc. Eu dacă ar fi să vă dau o indicație pragmatică, până începe școala luni, să nu pierdeți vremea, să vă gândiți bine dacă are rost să rămâneți la facultae, dacă vreți să învățați și să deveniți ceea ce produce Universitatea „1 Decembrie” sau oricare alta din România” așa a început discursul patronul firmei Transavia.

Omul de afacerei le-a dat acest sfat deoarece el constată că în fiecare an sunt foarte mulți studenți care renunță la școală, studenți care nu dau examenul de licență sau nu vor să lucreze în domeniile pentru care s-au pregătit în timpul facultății.

„Nu vă pierdeți nici timpul, nici viața, nu vă stricați nici banii dacă nu aveți determinarea de a alege drumul pe care fie vi la ales cineva sau l-ați ales dumneavoastră la voia întâmplării. Mai aveți vreme să vă gândiți” a spus acesta.

Ioan Popa s-a legat și de atitudinea studențilior care, plictisiți după 20 minute de la începerea festivității, au ieșit din sală.

„Asta mie îmi spune foarte multe. Dacă ar veni la mine la firmă unu cu asemenea apucături vă spun de la capul locului că nu are nicio șansă de niciun fel, nici să treacă de la poartă, nu să aibă șansa de a aspira la vreun post. De ce vă spun lucrurile astea? Trebuie să fiți foarte clari vis-a-vis de ce trebuie să faceți cu viața voastră în fiecare zi, atât pentru prezent cât și pentru viitor. O regulă a vieții spune foarte clar că înainte de a cere ceva, trebuie să oferi. Să nu credeți că veți putea merge vreodată cu căciuna în mână  și fără să oferiți ceva veți avea posibilitatea să beneficiați de un post călduț, bine plătit, cu telefon, mașină și poate și o locuință. Sunt foarte căutați acești oameni, avem mare nevoie de ei dar să știți că îi alegem cu multă băgare de seamă” a mai spus omul de afaceri.

După ce le-a mai oferit câteva sfaturi, în final Ioan Popa le-a spus studeneților că își cere scuze dacă a fost dur sau cinic dar a vrut să le transmită realitatea care îi așteaptă după și să nu viseze în acești ani fără să aibă o țintă de viitor.

FOTO-VIDEO: Ministrul Educației, prezent la deschiderea anului universitar, la Alba Iulia. Aproape 5.000 de studenţi încep cursurile la UABȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. eu

  sâmbătă, 03.10.2015 at 10:41

  acestat este adevaru gol golut toata lumea face facultate obtin o diploma si apoi se angajeaza in Kaufland la casa de marcat sau la aranjat marfa pe raft (nu ca ar fi un loc de munca peiorativ) dar este un loc de munca care nu necesita facultate pierzi 3 ani aiurea si cheltui bani aiurea la noi ju mai exista scoli de meserii!!!! oare de ce????

 2. Darius

  sâmbătă, 03.10.2015 at 16:45

  Însfârșit o persoana cu multă experiență de viață care ia atitudine și transmite un mesaj tranșant dar pe cât se poate de bine înfipt în realitățile cotidiene, al cărui scop este unul nobil, și anume de a-i trezii la realitate pe tinerii acestor vremuri. Această atitudine trebuie îmbrațișată de cât mai multe persoane care au dobândit de-a lungul vieții o oareșicare experiență, care odată împărtășită tinerilor aspiranți la diverse calificări, are puterea călăuzitoare spre un rezultat final de o foarte bună calitate și în acest fel nu se vor mai pierde multe potențiale valori vitale pentru societatea în care pana la urma, cu toții conviețuim!

 3. dorel

  duminică, 04.10.2015 at 11:15

  are dreptate domnul de la Transavia dar printre vorbe a mai zis un mare adevar. La Timisoara au iesit intr-un an 3(trei) medici veterinari si daca toti trei ar vrea sa se ocupe de catei n-ar avea loc pe piata pentru ca nu sunt trei posturi disponibile in Romania pentru cei care vor sa grijeasca catei si la fel se intampla si pentru doctoru de vaci mulse printre craci. Degeaba sunt facultati daca nu exista planificare pe termen lung ca pe vremea lui Ceausescu. Avem nevoie de ingineri in urmatorul deceniu? nu stie nimeni sa raspunda. Problema nu este la studenti ca isi aleg domeniul gresit ci este o problema de stat care nu are nici-o planificare,niciun proiect pentru aceasta tara.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Accident în Lunca Mureșului. Persoană prinsă sub un tractor care s-a răsturnat

Publicat

O persoană a fost rănită într-un accident de tractor, la Lunca Mureșului.

Din primele date, potrivit ISU Alba, aceasta este prinsă sub utilaj.

La fața locului intervin echipaje ISU (Detașamentul Aiud) cu modul de descarcerare și de la Ambulanță (SAJ Alba).

Revenim cu amănunte.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

LISTA actualizată a țărilor ”zonă verde” pentru care nu este nevoie de carantină sau izolare, la sosirea în România

Publicat

vama

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat luni  Hotărârea nr. 34 privind stabilirea listei țărilor membre U.E și ale Spațiului Economic European și a listei țărilor terțe pentru care nu se aplică recomandarea de instituire a măsurii de izolare/carantină asupra persoanelor care sosesc din acestea în România.

Statele care sunt exceptate de la recomandarea măsurii de izolare/carantină sunt stabilite în funcție de rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Zborurile suspendate către și dinspre statele aflate pe listele anexate Hotărârii nr. 34 se reiau începând cu data de 7 iulie.

LISTA țărilor membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European pentru care nu se recomandă intrarea în izolare/carantină a persoanelor (asimptomatice) care sosesc în România din acestea:

1. BULGARIA

2. MONACO

3. CROAȚIA

4. REGATUL UNIT AL MARII BRITANII ȘI AL IRLANDEI DE NORD

5. CEHIA

6. POLONIA

7. AUSTRIA

8. ISLANDA

9. ELVEȚIA

10. SPANIA

11. FRANȚA

12. BELGIA

13. GERMANIA

14. SLOVENIA

15. DANEMARCA

16. ȚĂRILE DE JOS

17. ITALIA

18. NORVEGIA

19. SLOVACIA

20. IRLANDA

21. LIECHTENSTEIN

22. GRECIA

23. CIPRU

24. FINLANDA

25. MALTA

26. LITUANIA

27. UNGARIA

28. ESTONIA

29. LETONIA

30. ANDORRA

31. INSULELE FEROE

32. VATICAN

Lista țărilor terțe pentru care nu se recomandă intrarea în izolare/carantină a persoanelor (asimptomatice) care sosesc în România din acestea

1. CANADA

2. MAROC

3. ALGERIA

4. AUSTRALIA

5. RWANDA

6. URUGUAY

7. JAPONIA

8. COREEA DE SUD

9. GEORGIA

10. NOUA ZEELANDĂ

11. TUNISIA

12. THAILANDA

surse: Grupul de Comunicare Strategică, cnscbt.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Șoferii vor putea compara ofertele RCA pe o platformă online oficială, pentru a alege cea mai potrivită asigurare

Publicat

Prețurile RCA vor putea fi comparate în curând printr-o platformă online oficială cu toate ofertele din piață, gestionată de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR), a anunțat luni asociația. Noul instrument de informare va furniza nivelul estimativ al primelor de asigurare RCA la oricare dintre asigurătorii autorizați care au dreptul să practice această formă de asigurare pe teritoriul României.

În piață sunt mai multe platforme online de comparare a ofertelor RCA, dar surse din industrie spun că aceste instrumente private nu ar afișa toate informațiile privind ofertele existente.

Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) a anunțat luni că a consultat de curând atât Autoritatea de Supraveghere Financiară, cât și Consiliul Concurenței și va proceda la operaționalizarea unui sistem de informare a consumatorilor de asigurări RCA cu privire la nivelul estimativ al primelor de asigurare RCA la oricare dintre asigurătorii autorizați care au dreptul să practice această formă de asigurare pe teritoriul României.

Prin intermediul acestui nou instrument, asigurații vor putea obține on-line informații privind prețul poliței RCA, având, în același timp, siguranța respectării legislației în vigoare și criteriile de securitate a informațiilor.

„Am pornit de la constatarea că, în prezent, la stabilirea primei de asigurare RCA, riscurile luate în considerare pot fi destul de segmentate, iar informațiile publice nu sunt întotdeauna disponibile în mod transparent pentru un potențial asigurat. Astfel, diferențele de primă pot fi înțelese mai greu, uneori, nu numai de la o persoană la alta, ci și în cazul în care o persoană deține mai multe autovehicule cu caracteristici diferite. Un comparator de asigurări RCA reprezintă o soluție pentru o mai ușoară, corectă și completă informare a consumatorilor de asigurări RCA”, a declarat Mădălin Roșu, Președintele BAAR.

Scopul acestui comparator este acela de a veni în sprijinul consumatorilor, prin facilitarea accesului acestora la informații corecte și obiective.

În comunicatul transmis luni, 6 iulie, BAAR mai spune că „stabilirea prețului poliței RCA depinde de o multitudine de factori, dintre care amintim doar câțiva, cum ar fi: clasa de bonus/malus (istoricul daunalității) în care se încadrează persoana respectivă, vârsta acesteia, capacitatea cilindrică a vehiculului. Toți acești parametri vor fi luați în calcul la implementarea proiectului, astfel încât, prima de asigurare afișată prin intermediul comparatorului RCA să fie aceea la care persoana interesată ar putea încheia polița RCA cu un anumit asigurător”.

Pentru a respecta legislația GDPR în vigoare, în cadrul comparatorului RCA, datele de identificare ale persoanei vor fi protejate printr-un sistem criptat, care asigură confidențialitatea informațiilor. BAAR precizează că această inițiativă nu intră în contradicție cu principiile Directivei Europene privind distribuția in asigurări așa cum acestea sunt transpuse în legislația românească, comparatorul RCA neavând scop comercial, ci doar de informare, oferind posibilitatea consumatorilor de a “compara produse de asigurare RCA disponibile pe piață”. Totodată, modul de funcționare al comparatorului și mijloacele tehnice de securitate vor asigura respectarea principiilor și regulilor de concurență privind schimbul de informații.

Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) este o asociatie profesională care are ca membri toate societățile de asigurare autorizate să practice, pe teritoriul României, asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și de tramvaie (RCA).

sursa: hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Sancțiuni pentru cei care hrănesc urşi „la marginea drumului”. Ce spune ministrul Mediului

Publicat

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a declarat luni, la Braşov, că a avut discuţii cu colegii de la Interne, dar şi cu reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi locale, pentru a se trece la sancţionarea cu amenzi a celor care hrănesc urşii „la marginea drumului”.

„Am avut discuţii cu cei de la Ministerul de Interne şi cu cei de la toate autorităţile publice locale şi centrale care pot să sancţioneze astfel de comportamente. (…) În momentul de faţă, suntem în situaţia în care toţi cei care hrănesc ursul la marginea drumului să primească amendă”, a spus Alexe, menţionând că orice formă de hrănire a acestor animale sălbatice, inclusiv cea „instituţionalizată”, de genul celei practicate de anumiţi operatori economici, trebuie să înceteze.

Conform ministrului, acest comportament al oamenilor este una dintre principalele cauze pentru care ursul coboară în zonele locuite.

„Pentru că am avut acest caz de emoţie publică săptămâna trecută, vreau să spun un lucru şi lansez un apel către populaţie. Venind ieri spre Braşov, am văzut cozi de maşini şi în faţa fiecăreia era câte un urs. Fac un apel la populaţie şi sper să înţeleagă: ursul este un animal sălbatic, şi nu de companie. Dacă vom considera că hrănind un urs îi facem un bine, fals! Facem cel mai mare rău cu putinţă acelui exemplar sau specii. Odată hrănit de om, să nu ne imaginăm că se va întoarce în munte, să-şi caute hrana. (…) Indiferent cât de prietenos poate părea, este un animal sălbatic şi poate face victime. (…) Am văzut pe reţelele de socializare – şi nu aş vrea să jignesc vreun conaţional al meu, dar are IQ-ul zero – cum privea spre urs în timp ce-l hrănea”, a spus Alexe.

El a precizat că la minister există un grup de lucru care trebuie să identifice soluţii pentru problema urşilor.

„Sper ca în perioada următoare să găsim soluţii să ţinem ursul în pădure”, a subliniat Alexe.

Totodată, el a menţionat că proiectul în valoare de 10 milioane de euro privind amenajarea, cu fonduri europene, a unui sanctuar de urşi la Braşov a fost trimis la Ministerul Fondurilor Europene în analiză. De asemenea, Alexe a precizat că un alt proiect, cu finanţare prin AFM, prin care populaţiei din zonele cu probleme cu urşii i s-ar asigura garduri electrice de protecţie împotriva acestora se află, de asemenea, în fază de avizare la Consiliul Concurenţei, pentru ca de aceste facilităţi să poată beneficia şi micile ferme, persoane autorizate care desfăşoară activităţi agricole.

În context, primarul Braşovului, George Scripcaru, a anunţat că a transmis Ministerului Mediului o solicitare privind extracţia a şase exemplare de urşi din pădurile administrate de Regia Locală Kronstadt, care ar urma să fie relocaţi în Ungaria.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate