Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Microplantele, garnitura perfectă pentru o cină gătită acasă. O tânără din Sebeș cultivă și vinde cele mai ”moderne” legume

Publicat

Microplantele, un cuvât folosit tot mai des de cei pasionat de gătit, sau care se vede tot mai des în meniul unor restaurante din Alba Iulia și România.

Microplantele sunt o nouă categorie de legume, dar sub forma unor plane tinere de mici dimensiuni. 

Deși au un nume sofisticat acestea nu sunt scumpe și pot fi folosite atât de cei care gâtesc acasă sau de cei care preferă mănânce la un restaurant în oraș.

Alexandra este din Sebeș și are o afacere în domeniu, ”Micro Farm” și se ocupă de creșterea, cultivarea și comercializarea microplantelor.

Am găsit-o la standul ei de la Târgul Grădinarului din Alba Iulia și ne-a explicat la ce putem folosi micro plantele când gătim acasă.


Microplantele sunt legume tinere, obținute prin germinarea semințelor, semințe eco, netratate. Ele, plantele se consumă ca atare, la dimensiunea pe care o au”, a explicat Alexandra.

În principal sunt folosite în restaurante pentru plating, dar și consumatorii individuali, adică cei care gătesc acasa le pot integra într-o farfurie mai explică aceasta.

În special merg la salate, la supe creme, sau chiar ca și o mică garnitură la o friptură.

Am întrebat-o pe Alexandra la ce putem folosi în viața de zi cu zi, microplantele în bucătărie.

Spre exemplu dacă gătim acasă un antricot de vită la tigaie cu o garnitură de cartof copt la cuptor cum putem integra microplanele în farfuria noastră.

Recomandarea a fost o salată de microplante care poate fi răcoritoare.

Un mix de salata conține ceapă chives, ridichi, floarea soarelui, măcrișș și sfeclă. Fiind un mix foarte aromat asezonat cu ulei de măsline, sare și piper, poate fi salata perfectă pentru un prânz sau o cină gătită acasă.

Dar de asemenea mai putem folosi germeni de ridichi care fiind foarte aromate dau un gust aparte bucății de carne.

Prețurile nu sunt deloc ridicate, un ghiveci de micro plante începe de la 6 lei, iar o caserolă cu un mix de salată ajunge la 10 lei.

Cei care vor să încerce microplantele pot cumpăra un ghiveci sau o caserolă, de la Microfarm Sebeș, de pe pagina de Facebook.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. facsimil

    sâmbătă, 25.03.2023 at 15:11

    bravo!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax