Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Mihai Avram de la ISU Alba, cel mai puternic pompier din România, în 2019. Clasamentul competiției naționale

Publicat

2019

A fost ales cel mai puternic pompier al anului 2019 în România. Selecția a fost în cadrul competiției naționale organizate la Alba Iulia, miercuri și joi. Acesta este Mihai Avram de la ISU Alba, la categoria de vârstă 30-40 de ani.

YouTube video

UPDATE:

Cei mai puternici pompieri, clasamentul pe categorii de vârstă:

  • Sergent major Bălușescu Andrei, ISU Neamț – categoria sub 30 ani
  • Plutonier major Avram Mihai, ISU Alba – categoria între 30-40 ani
  • Plutonier adjutant șef Cardoș Gheorghe, ISU Satu Mare – categoria peste 40 ani

La proba pe echipe, locul I a fost adjudecat de ISU Alba, locul II de ISU Hunedora, iar locul III de ISU Sibiu.

Potrivit ISU Alba, competiția a reunit reunit peste 120 de salvatori militari din 26 de județe.

Aceștia au concurat, în perioada 19 – 20 iunie, în Piața Toboșarului, pe Latura de Nord a Cetății Alba Carolina, în cadrul etapei etapei naționale a competiției „Cel Mai Puternic Pompier”. Eforturile depuse de concurenţi au fost răsplătite cu premii – medalii, diplome, bani și accesorii pentru pompieri.

Probele de concurs au fost adaptate după cele ale concursurilor sportive internaţionale ale pompierilor organizate la Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor. Competiția a cuprins trei probe practice, două individuale și una pe echipe (ștafetă).

În prima zi, 100 de pompieri militari din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență din România au susţinut prima probă practică cu aparatul de respirat, probă care s-a desfășurat individual.

Joi, 20 iunie, a fost a doua probă individuală și proba pe echipe (ștafetă).

Salvatorii militari înscriși în competiție și-au demonstrat viteza, rezistența, dar și abilitățile practice pentru utilizarea furtunului de refulare, ridicarea greutăților și parcurgerea unor obstacole dificile.

Concursul este menit ofere șansa pompierilor în dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă şi popularizarea, în rândul cetăţenilor, a unor aspecte din activităţile lor.

Etapa națională a competiției  a fost organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba, Asociația Sportivă a Pompierilor din România și Asociația CTIF din România în colaborare cu Primăria Municipiului Alba Iulia.

Toți participanții au fost felicitați în cadru festiv, fiind recompensați cu medalii, cupe, diplome și bani oferite de Asociația Sportivă a Pompierilor din România și Asociația CTIF din România.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax