Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Mihai Avram de la ISU Alba, cel mai puternic pompier din România, în 2019. Clasamentul competiției naționale


Publicat

2019

A fost ales cel mai puternic pompier al anului 2019 în România. Selecția a fost în cadrul competiției naționale organizate la Alba Iulia, miercuri și joi. Acesta este Mihai Avram de la ISU Alba, la categoria de vârstă 30-40 de ani.

UPDATE:

Cei mai puternici pompieri, clasamentul pe categorii de vârstă:

  • Sergent major Bălușescu Andrei, ISU Neamț – categoria sub 30 ani
  • Plutonier major Avram Mihai, ISU Alba – categoria între 30-40 ani
  • Plutonier adjutant șef Cardoș Gheorghe, ISU Satu Mare – categoria peste 40 ani

La proba pe echipe, locul I a fost adjudecat de ISU Alba, locul II de ISU Hunedora, iar locul III de ISU Sibiu.

Potrivit ISU Alba, competiția a reunit reunit peste 120 de salvatori militari din 26 de județe.

Aceștia au concurat, în perioada 19 – 20 iunie, în Piața Toboșarului, pe Latura de Nord a Cetății Alba Carolina, în cadrul etapei etapei naționale a competiției „Cel Mai Puternic Pompier”. Eforturile depuse de concurenţi au fost răsplătite cu premii – medalii, diplome, bani și accesorii pentru pompieri.

Probele de concurs au fost adaptate după cele ale concursurilor sportive internaţionale ale pompierilor organizate la Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor. Competiția a cuprins trei probe practice, două individuale și una pe echipe (ștafetă).

În prima zi, 100 de pompieri militari din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență din România au susţinut prima probă practică cu aparatul de respirat, probă care s-a desfășurat individual.

Joi, 20 iunie, a fost a doua probă individuală și proba pe echipe (ștafetă).

Salvatorii militari înscriși în competiție și-au demonstrat viteza, rezistența, dar și abilitățile practice pentru utilizarea furtunului de refulare, ridicarea greutăților și parcurgerea unor obstacole dificile.

Concursul este menit ofere șansa pompierilor în dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă şi popularizarea, în rândul cetăţenilor, a unor aspecte din activităţile lor.

Etapa națională a competiției  a fost organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba, Asociația Sportivă a Pompierilor din România și Asociația CTIF din România în colaborare cu Primăria Municipiului Alba Iulia.

Toți participanții au fost felicitați în cadru festiv, fiind recompensați cu medalii, cupe, diplome și bani oferite de Asociația Sportivă a Pompierilor din România și Asociația CTIF din România.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Cât costă un pom de Crăciun de la Romsilva. 100 de brazi vor fi puși în vânzare la Ocolul Silvic Alba Iulia

Publicat

Circa 100 de brazi vor fi puși în vânzare la Ocolul Silvic Alba Iulia, de săptămâna viitoare. Cei care doresc să achiziționeze un pom de Crăciun ar trebui să-și pregătească un buget în jurul sumei de 85 de lei.

Brazii vor fi disponibili la sediul Ocolului Silvic Alba Iulia, de pe strada Nicolae Grigorescu nr. 6. Alți pomi de Crăciun vor fi comercializați și prin celelalte subunități ale Direcției Silvice Alba, din județ.

Potrivit reprezentanților Ocolului Silvic Alba Iulia, brazii vor fi de înălțime între 1,8 metri și 2 sau chiar 2,5 metri și vor costa în jur de 85 de lei.

Oferta Romsilva la nivel național

Romsilva a anunțat miercuri că, la nivel național, oferă spre vânzare în acest sezon circa 34.000 de pomi de Crăciun, majoritatea recoltați din pepinierele proprii.

Din totalul Pomilor de Crăciun oferiți la vânzare în acest an, 22.551 sunt din specia brad și 11.445 fiind din specia molid sau alte specii de rășinoase. 70% din Pomi de Crăciun, respectiv 23.926 bucăți, provin din culturile specializate din pepinierele silvice ale Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, în timp ce 10.070 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă.

Potrivit Romsilva, prețurile pornesc de la 15 lei pentru un Pom de Crăciun specia molid de până la 1,3 metri și ajung la 35 lei pentru cei din specia brad cu înălțimea între 2 și 3 metri. Solicitările pentru exemplare de peste 3 metri înălțime sunt considerate comenzi speciale.

Pomii de Crăciun sunt vânduți de către ocoalele silvice din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, iar persoanele fizice au prioritate la achiziționarea acestora. Dacă Pomii de Crăciun sunt vânduți de unitățile din subordinea Romsilva în piețe sau alte locuri amenajate, la aceste prețuri se adaugă și costurile de transport, manipulare și depozitare.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.

sursă foto: Facebook (Romsilva)

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Agresiunile asupra pădurarilor pedepsite la fel ca pentru jandarmi și polițiști. Legea a fost votată în Camera Deputaților

Publicat

Camera Deputaților, for decizional, a adoptat în 7 decembrie, proiectul de lege creat pentru a reduce numărul violențelor asupra pădurarilor care sesizează sau împiedică tăierile ilegale de lemn.

Documentul prevede pedepse cu închisoarea mai mari pentru cei ce agresează personalul silvic aflat în desfășurarea atribuțiilor de serviciu.

Potrivit noii legi, și faptele de ultraj comise „asupra personalului silvic învestit cu exercițiul autorității publice, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuții, se sancționează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracțiune, ale cărei limite se majorează cu jumătate”.

Pentru a reduce numărul acțiunilor violente asupra pădurarilor care sesizează sau împiedică tăierile ilegale de lemn, parlamentarii  au stabilit pedepse cu închisoarea majorate pentru cei ce agresează personalul silvic aflat în desfășurarea atribuțiilor de serviciu.

Pedeapsa de ultraj majorată cu jumătate în cazul agresării pădurarilor

Până acum, doar cei ce agresează polițiști sau jandarmi aflați în serviciu pot primi pedeapsa pentru respectiva infracțiune de ultraj majorată cu jumătate.

După cum stabilește legislația penală din țara noastră, ultraj înseamnă, printre altele, amenințarea, lovirea sau alte violențe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul îndreptate împotriva “unui funcționar public care îndeplinește o funcție ce implică exercițiul autorității de stat”.

Vezi și: Pădurarul care apare în ancheta RECORDER, snopit în bătaie după apariția reportajului

În plus, sunt sancționate la fel atât acțiunile îndreptate asupra bunurilor funcționarilor publici, în scop de intimidare sau de răzbunare (de pildă, spargerea casei, incendierea mașinii etc.), cât și acțiunile ce vizează un membru de familie al acestora.

De-a lungul anilor, au fost propuse, în funcție de evenimentele din respectiva perioadă, pedepse majorate pentru ultrajul împotriva mai multor categorii de angajați.

De exemplu, ar fi trebuit ca pedepse majorate să se aplice și atunci când era vorba despre agresarea gărzilor de corp, agenților de pază, portarilor sau profesorilor și medicilor, dar proiectele ce conțineau măsurile nu au mai ajuns să se aplice.

Proiectul de lege prevede completarea categoriilor de personal cu referire la care legiuitorul a incriminat limite superioare ale pedepselor, pentru omor, actele de agresiune / sau amenințare săvârșite asupra acestora, în exercitarea atribuțiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu, prin adăugarea personalului silvic (infracțiunea de “Ultraj – în forma prevăzută și pedepsită de art. 257 alin. (4) din Codul penal).

Proiectul de lege se va aplica după publicarea în Monitorul Oficial.

6 pădurari omorâți și peste 700 agresați de infractorii silvici

Potrivit inițiatorului, ministrul Mediului, Tanczos Barna, proiectul este motivat în primul rând de intensificarea fără precedent a cazurilor de agresiuni fizice / psihice, îndreptate împotriva personalului silvic care își face doar datoria, prin îndeplinirea în mod corespunzător a atribuțiilor de serviciu, pentru apărarea integrității fondului forestier național.

În ultimii ani, apărând pădurea, 6 pădurari au fost omorâți, iar peste 700 de pădurari, tehnicieni și ingineri silvici au fost atacați de infractorii surprinși în timp ce tăiau ilegal sau sustrageau material lemnos, suferind agresiuni și vătămări corporale grave, amenințări cu moartea, precum și distrugerea unor bunuri (mașini, locuințe, anexe gospodărești, etc)

Foto: Răzvan Cenușă, pădurarul care a avut curajul să apară într-un reportaj realizat de Recorder, snopit în bătaie ulterior.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Testele de salivă pentru testarea elevilor în școli s-au epuizat. Ministerul Educației cere DSU un grafic de distribuție

Publicat

Ministerul Educației a cerut miercuri, Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), graficul livrărilor de teste de salivă pentru școli. Asta din cauza faptului că cele rămase sunt insuficiente pentru săptămâna următoare.

Testele primite până acum au fost distribuite aproape toate către unitățile de învățământ pentru administrare în săptămâna 6-12 decembrie.

Conform ministerului, diferența rămasă nu acoperă necesarul pentru săptămâna 13-19 decembrie și este insuficientă chiar și pentru prima administrare.

De asemenea, reprezentanții Ministerului Educației cere DSU ca, în măsura posibilului, livrarea umătoarelor teste să se facă în ambalaj individual sau 2 teste/set.

Testele de salivă sunt controversate. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus că rata de teste fals pozitive este „surprinzător de mare”, dar a adăugat că acest lucru ar putea fi determinat de faptul că oamenii nu sunt obişnuiţi să lucreze cu ele.

Sursă: Digi24.ro

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat din Alba, condamnat la închisoare cu executare pentru că nu a platit 262 de lei pensie alimentară. Ce a spus judecătorul

Publicat

bani

Un bărbat din Alba, care a fost obligat de instanță să plătească o pensie alimentară de 262 de lei, a fost condamnat la închisoare cu executare. Motivul: nu a plătit pentru o perioadă de timp suma impusă de către instanța de judecată. 

Drept urmare, bărbatul a fost acuzat și trimis în judecată pentru abandon de familie. În data de 12 noiembrie, magistrații Judecătoriei Câmpeni au dat o primă sentință în cazul bărbatului.

Mai exact, în 2015, aceeași instanță de judecată l-a condamnat la plata a 262 de lei, până când fiica sa va ajunge majoră, adică aproximativ 8 lei pe zi. Însă într-o perioadă de timp, bărbatul nu a plătit banii și a fost trimis în judecată.

În motivarea instanței, judecătorul a menționat că:  ”inculpatul nu a participat nici în alt mod la creșterea minorei, respectiv nu i-a cumpărat mâncare, articole de îmbrăcăminte sau încălțăminte.

Inculpatul a dat declarație cu privire la acuzația care i s-a adus arătând faptul că va achita întreaga sumă restantă în cel mai scurt timp, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Inculpatul, în perioada amintită nu a solicitat A.J.O.F.M. sprijin în căutarea și obținerea unui loc de muncă. Din actele comunicate de ITM a rezultat că inculpatul nu a mai fost angajat din anul 2015.

Chiar dacă în luna ianuarie a anului 2020 nu ar fi putut munci din cauza problemelor de sănătate, în restul perioadei inculpatul nu a probat că a fost în imposibilitatea obiectivă de a munci. Este de notorietate faptul că în zona localităților Abrud și Cîmpeni se găsesc cu foarte mare ușurință locuri de muncă, în special pentru muncă necalificată, sumele acordate fiind de peste 100 lei/zi.

Este inadmisibil ca un părinte să nu se străduiască să asigure unui copil 8 lei pe zi, în condițiile în care are posibilitatea să muncească”, a precizat magistratul.

În data de 12 noiembrie 2021, magistrații Judecătoriei Câmpeni l-au condamnat pe bărbat la 6 luni de închisoare cu executare. Decizia nu a fost definitivă, iar bărbatul a atacat sentința, în data de 22 noiembrie.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate