Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Ministerul Transporturilor a emis Autorizaţia de Construire pentru lotul Mihăeşti-Nădăşelu din Autostrada Transilvania

Publicat

YouTube video

Ministerul Transporturilor a emis, miercuri, Autorizaţia de Construire pentru lotul Mihăeşti-Nădăşelu. Tronsonul are o lungime de 17 kilometri și face parte din Autostrada A3-Transilvania.

Constructorul român UMB a câştigat ambele contracte pentru loturile Mihăeşti-Zimbor cu o lungime de 30 kilometri, respectiv Zimbor-Poarta Sălajului de 12 kilometri.

Pentru cele două contracte (cu trei secţiuni) termenul de execuţie este de 24 de luni. Autorizaţia de Construire pentru lotul Nădăşelu-Mihăeşti este emisă pentru lucrări în localităţile clujene Gilău şi Gârbău, arată Ministerul Transporturilor.

Citește și: VIDEO: Asociația Pro Infrastructură, imagini în premieră de la startul lucrărilor pe Autostrada Nădășelu-Zimbor-Poarta Sălajului

Pe acest tronson sunt cuprinse 16 lucrări de artă: 8 viaducte, 2 viaducte şi 6 poduri.

Valoarea lucrărilor pentru întreg contractul Nădăşelu-Zimbor (de la km 8 la km 38) este de 1,4 miliarde lei, iar pentru contractul Zimbor-Poarta Sălajului (12 km) 680 milioane lei, însă pentru acest lot încă nu sunt finalizate exproprierile.

Lotul Nuşfalău – Poarta Sălajului cu tunelul de la Meseş, în etapa de evaluare oferte

Cel mai dificil şi scump sector al Autostrăzii A3 Transilvania este Poarta Sălajului-Zalău-Nuşfalău, de 41 de kilometri, care cuprinde şi tunelul de 3 km de la Meseş, judeţul Sălaj. Pentru acest segment cu o valoare estimată de 4 miliarde lei au fost depuse 12 oferte (din care 8 ale firmelor din China şi Turcia), iar desemnarea câştigătorului este estimată în luna august.  

Foto/video: Asociaţia Pro Infrastructură

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax