Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: ”Ministrul din umbră al Educației”, Raluca Turcan, la Alba Iulia: PDL vrea să înlocuiască ”Laptele și cornul” din școli cu o ”masă caldă”

Publicat

YouTube video

Schimbarea programului „Laptele şi cornul” cu o masă caldă, tichete în valoare de 100 de lei destinate familiilor elevilor, pentru a le oferi supraveghere după orele de curs și facilități fiscale pentru întreprinzătorii care vor să creeze locuri de muncă pentru absolvenți. Acestea sunt câteva dintre soluțiile găsite la problemele cu care se confruntă educația în România și propuse guvernului de către cadrele didactice din PDL prezente la ”Cursurile de politici pentru educație și tineret” desfășurate la Alba Iulia.

Mai mulți profesori din România s-au reunit în aceste zile la Alba Iulia pentru a participa la „Cursurile de politici pentru educație și tineret” din cadrul Programului de excelență în politică. La Alba Iulia a fost prezentă și deputatul Raluca Turcan (ministrul din umbră pentru Educație în ”Guvernul PDL”) care a vorbit despre problemele cu care se confruntă învățământul din România și ce măsuri ar trebui luate pentru a rezolva situația.
Potrivit acesteia, după rectificarea bugetară, 20% din școlile din România au rămas fără avize sanitare, 40% din școli au rămas fără igienizare și 50% din școli au rămas nepregătite și neaprovizionate cu combustibil și manuale școlare.
Dacă și pentru următoarea rectificare bugetară se vor lua bani de la educație, „o să continuăm să avem școli nepregătite, profesori nemotivați, elevi cu părinți care vor trebui să scoată bani din buzunar și să transforme rând pe rând într-un sistem prohibitiv pentru cei care nu au bani”, a precizat Raluca Turcan.
„Din nefericire, sistemul de educație din România nu a fost privit ca o prioritate cu adevărat națională, suferă de o lipsă de finanțare cronică, suferă de o lipsă de performanță și de neadaptare la piața muncii”, a adăugat Turcan.
Aceasta a precizat că au fost identificate soluții concrete la problemele cu care se confruntă educația în România și au fost prezentate trei proiecte de lege, pe care PDL le-a depus la Parlament.
„Unul se referă la proiectul after-school și anume introducerea unui tichet valoric de 100 de lei cu scop exclusiv educațional, care se acordă familiei pentru a oferi supraveghere după orele de curs și pregătire pentru școală. Un alt program depus la Parlament este înlocuirea programului <Laptele şi cornul> cu o masă în școală. Am ajuns la această concluzie pentru că acest program a ajuns o risipă. Al treilea proiect este cel referitor la Bursa întreprinzătorului, proiect care vizează facilități fiscale pentru întreprinzătorii care vor să-și creeze forță de muncă, mediu calificat din universități. În acest fel acesta, bursele sunt deductibile fiscal”, a declarat Turcan.
La seminariile de la Alba Iulia au participat un umăr de 25 de cadre didactice selectate dintre membri PDL. Programul de excelenţă în politică este organizat de către Fundaţia Konrad Adenauer împreună cu Partidul Democrat Liberal.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. nelu

    marți, 01.10.2013 at 09:54

    daca si para suta asta vrea sa fie ministru invatamantului s-a dus pe copca si ce a mai ramas din scoala romaneasca….Cel mai bine sa ramana in umbra!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax