Connect with us
Publicitate

ABRUD

VIDEO Ministrul Economiei, explicații ezitante legate de numirea și demisia unui fost patron de discotecă în CA al Cupru Min Abrud

Publicat

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a avut dificultăți vineri în a explica modul în care au fost făcute o serie de numiri controversate în Consiliul de Administrație al Cupru Min SA Abrud, principala companie de stat din Munții Apuseni. 

Este vorba despre numirea lui Doru Iamandi și a lui Ilie Călin Bodea. Doru Iamandi a este absolvent de inginerie mecanică, fost patron al unei discoteci din Regie (București) și fost șef al Casei de Cultură a Studenților.

A fost ales consilier PSD la Sectorul 1 din București, dar Iamandi a fost și membru al Tineretului Social Democrat (TSD). După ce aceste informații au apărut în spațiul public, Iamandi a demisionat.

Vezi și: Fost patron de discotecă, numit în CA al Cupru Min Abrud. Compania are un nou Consiliu de Administație, marca PSD

Ilie Bodea ocupă funcția de președinte al CA, tot pe filiera PSD. Acesta a fost și secretar de stat în Ministerul Economiei și director intermar al spitalului din Câmpeni. El nu a demisionat, deși ministrul nu a reușit să explice clar ce l-a recomandat pentru funcție: ”Este un om al locului” a spus ministrul Spătaru.

Răspunsul ezitant al ministrul Economiei

Reporterul Alba24 l-a întrebat pe ministrul Economiei ce i-a recomandat pe cei doi pentru a face parte din Consiliul de Administrație, iar răspunsul acestuia

Reporter: Cum au fost numiți domnii Doru Iamandi și Ilie Călin Bodea în CA al Cupru Min și de ce a fost retras domnul Iamandi?

Ministrul Economiei: Nu a fost retras domnul Iamandi, domnul Iamandi și-a dat demisia pentru că a existat o comunicare de presă, dânsul a considerat că e mai bine pentru dânsul să se retragă din Consiliul de Administrație.

Reporter: Bun, dar ce i-a recomandat când au fost numiți?

Ministrul Economiei: Credeți că e important să discutăm?

Reporter: Da!

Ministrul Economiei: Da… Această recomandare a venit… din partea… managementului, din partea celor care au lucrat cu dânșii. Domnul Iamandi este o persoană care este în consi… care a lucrat în consilii de administrație din mai multe companii, dar dacă vă uitați un pic în CV-ul dânsului o să vedeți că este o persoană tânără, cu studii superioare, competentă și atunci a fost o propunere bună.

Dânsul a considerat că e normal să se retragă.

Reporter: Și domnul Călin Bodea?

Ministrul Economiei: Domnul Călin Bodea este un om al locului. Care a lucrat în… în… această industrie și credem că este un profesionist care putea, care poate aduce plus valoare… Consiliului de Administrație de la Cupru Min”.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 08.04.2022 at 22:54

    Se vede de la o poştă că cu proştii n-ai ce discuta. Dar dacă partidul nu are alţii, îi vopsesc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax