Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO. Ministrul Educaţiei, la Alba Iulia, despre veniturile din învăţământ şi revendicările sindicatelor: „Este important să aliniem salariile. Soluţii există deja”

Publicat

Adrian Curaj Guvernul şi Ministerul Educaţiei nu şi-au propus să crească salariile în domeniul învăţământului, ci să fie realizată o aliniere a lor, astfel încât să nu mai existe discrepanţe, a declarat Adrian Curaj, sâmbătă la Alba Iulia. Ministrul Educaţiei spune că săptămâna viitoare va fi transmis un mesaj comun pentru profesori, în ceea ce priveşte salariile şi revendicările sindicaliştilor, pentru că „soluţiile există deja”.

„Şi guvernul şi sindicatele au acelaşi obiectiv până la urmă: copii bine formaţi şi respectul faţă de viitorul ţării acesteia. Soluţiile există deja. Sunt discutate. Sunt convins că săptămâna viitoare va fi transmis şi mesajul comun bun, spre profesori, familii, părinţi. E discuţie între sindicate şi guvern, dar până la urmă cei afectaţi sunt copiii şi familiile lor. Cred că se va ajunge la o soluţie bună”, a declarat ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, la Alba Iulia, în contextul discuţiilor privind salarizarea din educaţie.

„Statutul profesorului trebuie confirmat şi prin salarizarea în contextul salarizării globale din România. Însă este important să aliniem salariile, nu a fost un mecanism prin care ne-am propus creşterea salariilor, ci pentru diminuarea discrepanţelor. Pe de altă parte, aşa cum Guvernul a abordat această problemă, Sănătatea şi Educaţia sunt în prima linie, astfel încât din 2018 ar trebui să avem o şansă mai mare la o lege a salarizării unice. Alinierea de acum va contribui foarte mult la această lege”, a precizat ministrul.

Acesta a dat exemplul informaticienilor din şcoli, care vor avea o creştere consistentă de salariu. „Rolul lor este important, la fel şi al profesorilor, însă în cazul lor era o discrepanţă mare de salariu”, a mai spus Curaj.

Ministrul Educaţiei a participat, sâmbătă, la Alba Iulia, la Gala Profesorului Bologna, eveniment în cadrul căruia au fost premiaţi 89 de profesori apreciaţi de către studenţi.

Vezi şi FOTO-VIDEO: GALA Profesorului Bologna, la Alba Iulia. Studenţii i-au premiat pe „cei mai tari profi din ţară”. Vezi cine sunt

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax