Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Ministrul Mediului: Casa Verde Fotovoltaice este în continuare suspendat. Soluția extremă propusă pentru deblocarea banilor

Publicat

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) urmează să vină în următoarele zile cu propuneri concrete pentru deblocarea programului „Casa Verde Fotovoltaice”, a transmis joi ministrul Mediului, Mircea Fechet. 

Acesta a mai precizat că, dacă va fi nevoie, ca o soluție extremă ar putea fi lansat un nou program. Reamintim faptul că programul este în continuare suspendat, în urma unei decizii a Curții de Apel Oradea. 

„Casa Verde Fotovoltaice este în continuare suspendat de Curtea de Apel Oradea. Am rugat conducerea AFM-ului să vină foarte rapid cu o serie de propuneri în care să testăm anumite scenarii.

Dacă se lungește foarte mult procesul, pentru că avem recurs la Înalta Curte, să vedem exact cum putem debloca acest program, iar în legătură cu aceasta, mă aștept, în următoarele zile, să avem niște propuneri concrete, fie să așteptăm să ne judecăm, fie să reluăm cumva programul, fără a pune oamenii pe drumuri din nou, cu alte cuvinte, toți cei care au aplicat deja să folosească documentele deja depuse și să reluăm cumva programul cu speranța că îl vom debloca”, a declarat joi Ministrul Mediului.

Ministrul Mediului: ca soluție extremă putem inclusiv să lansăm un nou program

„Sau ca ultimă soluție extremă, la care vreau să nu ajungem vreodată, este lansarea unui nou apel. Pentru că nu o să pot aștepta la nesfârșit ca aceste procese să se termine.

În fiecare zi în care românii nu au panouri solare pe casă, facturile acestora sunt mai mari decât ar fi putut să fie, iar dacă va fi nevoie, repet, ca soluție extremă putem inclusiv să lansăm un nou program, dar eu sper să clarificăm acest lucru foarte repede.

Repet, e vorba de un proces, nu vreau să comentez deciziile instanței de judecată, dar deocamdată acest program este suspendat”, a mai transmis Mircea Fechet.

Casa Verde Fotovoltaice, suspendat de instanță

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat la sfârșitul lunii septembrie că programul Casa Verde Fotovoltaice a fost suspendat ca urmare a unei Hotărâri a Curţii de Apel Oradea într-un dosar deschis de una dintre firmele care nu a fost validată ca şi instalator.

Reprezentanții instituției au susținut că întreaga procedură a fost respectată şi vor depune toate eforturile pentru reluarea programului.

Pe de altă parte, Ministerul Mediului a anunțat că a sesizat Parchetul general pentru posibilă scurgere de date în programul Casa Verde.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax