Connect with us
Publicitate

ABRUD

VIDEO: Ministrul Mediului, Mircea Fechet, în vizită la Cupru Min Abrud. A participat la o explozie în cariera de la Roșia Poieni

Publicat

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a vizitat luni ”Cupru Min” Abrud, compania de stat din Munții Apuseni. 

”Cupru Min este o societate cu o activitate care are un impact asupra mediului, iar din acest punct de vedere, trebuie să existe un echilibru între beneficiul de ordin economic și riscurile de mediu.

Tocmai din acest motiv am să am astăzi și o întâlnire cu reprezentanții societății, pentru a mă asigura că dânșii vor beneficia de tot suportul necesar la nivel de Guvern, pentru că interesul statului român este acela de a-și exploata zăcămintele și pe de altă parte în calitate de ministru al Mediului îmi doresc să mă asigur că toate cerințele legate de protecția mediului sunt îndeplinite” a spus Fechet.

Ministrul a dorit să vadă inclusiv procedurile tehnice din carieră, astfel încât reprezentanții Cupru Min au realizat o detonare controlată.

Au fost utilizate aproximativ 10 tone de explozibil pentru o operațiune tehnică obișnuită în lanțul de producție.

Cu prilejul vizitei ministrului la Cupru Min Abrud, s-au dezbătut mai multe subiecte legate de mediu, printre care și evaluarea stadiului lucrărilor de ecologizare.

Compania are un plan de dezvoltare până în 2027, care include și aspectele care țin de protecția mediului.

Cupru Min SA Abrud este una dintre companiile de stat care a reușit să rămână în picioare din perioada comunistă, reușind să se adapteze la economia de piață și să genereze profit anual. Anul trecut, firma a împlinit 45 de ani de existență.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax