Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Ministrul Mediului: Terenurile agricole degradate vor intra în Programul naţional de împădurire

Publicat

puieti de nuc

Terenurile agricole degradate şi terenurile agricole de slabă calitate vor intra în Programul naţional de împădurire, iar noii proprietari de păduri vor primi, vreme de 20 de ani, o primă de sechestrare de carbon, conform unei ordonanţe de urgenţă aprobate de Guvern miercuri.

„Guvernul a discutat şi aprobat ordonanţa de urgenţă privind sprijinirea programului de împădurire în România. Este, probabil, cel mai important pas pe care-l facem, aş putea să spun, în ultimele decenii, în ceea ce priveşte împăduririle.

Faţă de 2.300 de hectare de terenuri împădurite în 2014, în 2020 au fost doar 200 de hectare împădurite în România, suprafeţe noi, nu vorbim de suprafeţele care trebuie împădurite după exploatare, după acele tăieri care sunt prevăzute în amenajamente silvice.

Pentru a schimba această situaţie, este nevoie de o nouă reglementare, această reglementare face posibil ca terenurile agricole degradate, terenurile agricole de slabă calitate să intre în Programul naţional de împădurire”, a declarat ministrul Mediului, Barna Tanczos, la Palatul Victoria.

În acelaşi timp, a adăugat el, ordonanţa de urgenţă aprobată în Guvern face posibilă ca, după finanţarea împăduririi efective, beneficiarii acestei împăduriri să poată solicita un sprijin pentru sechestrarea de carbon.

„Acest sprijin va fi în valoare de 456 de euro pe hectar pe an. Practic, compensăm pierderile de venit din agricultură, compensăm renunţarea la subvenţiile din agricultură şi le oferim noilor proprietari de păduri, pentru 20 de ani, o finanţare suficient de mare ca acest program de împădurire să fie suficient de atractiv”, a arătat ministrul.

Acesta a menţionat că suma prevăzută în PNRR pentru împăduriri este de 740 de milioane de euro.

„În afară de această sumă, după realizarea împăduririlor, an de an se vor plăti subvenţiile sau primele de sechestrare de carbon”, a explicat Barna Tanczos.

sursa: agerpres.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax