Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

VIDEO: Ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu și europarlamentarul Victor Negrescu, la Alba24. Declarații despre pensii și salarii

Publicat

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu și europarlamentarul Victor Negrescu au participat la evenimentele dedicate Zilei Naționale la Alba Iulia. 

Cei doi au fost invitați în studioul Alba24.

”Am negociat cu Comisia Europeană, cu sprijinul Băncii Mondiale, să ajungem la o lege a pensiilor care este sustenabilă, care este coerentă și care poate să conducă la un trai mai bun pentru pensionari.

Deja pregătim măsurile pentru anul viitor, și creșterea prognozată cu 13,8% a tuturor pensiilor, începând cu luna ianuarie.

Este un lucru îmbucurător care dovedește că atunci când te implici, când pui în prim plan proiecte concrete, rezultatele se văd și cei 87.000 de pensionari din județul Alba sunt convins că din ianuarie vor vedea că atunci când PSD este la guvernare, o duc mai bine” a spus Victor Negrescu.

Sunt bani pentru creșterea pensiilor? Ce spune Simona Bucura-Oprescu

La rândul ei, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a vorbit despre noua lege a pensiilor și modul în care va fi aplicată, din 2024.

Ea a spus că în 2024, pensiile vor crește de două ori: o dată în ianuarie și o dată în septembrie, prin recalculare.

”Da, sunt bani pentru asta, fiindcă la guvernare este PSD și suntem în acest moment, ca de fiecare dată, hotărâți să le dăm românilor ceea ce merită.

Știți, fiecare guvern are prioritățile sale. Pentru unii a fost să cumpere măști pe care le-am aruncat la gunoi, pentru alții, prioritățile sunt să dăm celor care merită (…) pensii decente.

Din păcate, în Uniunea Europeană, suntem una dintre țările cu cel mai mic buget pentru pensii” a spus Simona Bucura – Oprescu.

”Impactul suplimentar în 2024 este de doar 0,6% din PIB, 10 miliarde, ceea ce, atunci când ai un guvern serios, cu un prim minisru responsabil și un proiect care a parcurs până la urmă toate etapele, inclusiv etapele din coaliție” a adăugat aceasta.

În același context, Simona Bucura-Oprescu a mai vorbit despre salariul minim în 2024 (detalii în video).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Codru

    sâmbătă, 02.12.2023 at 08:36

    abureli, vin alegerile… fara banca mondiala, varza de bruxel nu miscati un deget. pai mai frate ce au astea cu pensiile, daca sunt parintii vostri de ce nu dau 2000 de euro la un amarat pensia minima din vest. se fac ca va dau un os si apoi inflatia se duce la infinit si nu iese nimic. cine stie ce mai semnati cu stapanii coloniei ce privatizati, dati pe nimic. ne-ati spus cum se calculeaza pensiile, asta știe toata lumea. bravo, va duceți fericiți la bucale ca ati mai aruncat niste gogoase… negrescu si altii sa ne spuna cum facem cu datoria de tara de peste 150 miliarde de euro, alti indicatori, ce firme productive se infiinteaza in judetul Alba sa poata lucra oamenii …, ca vine o zi de numai aude nimeni de Romania, se vinde la bucata. Pensiile sunt un drept castigat si trebuie indexate ca puterea de cumparare sa se mentina, altfel pentru ce ne-a trebuit uniunea europeană. prin parlamentarii noștri de la bruxelles nu trebuie sa avem emotii ca de aceea i-am trimis acolo, nu la odihna

  2. X

    sâmbătă, 02.12.2023 at 08:36

    ,,Da, sunt bani pentru asta, fiindcă la guvernare este PSD și suntem în acest moment, ca de fiecare dată, hotărâți să le dăm românilor ceea ce merită.”Cam ce le dați românilor de 34 de ani,cucoană?Pensii speciale,nu-i așa?!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax