Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Ministrul Negrescu, în comunele afectate de inundații din Alba: Stați liniștiți că nu vă lasă nimeni singuri

Publicat

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a fost luni într-o vizită de lucru în județul Alba, în localitățile lovite de inundații în ultimele 24 de ore. Vizita sa face parte din proiectul Guvernului României de a cere sprijin financiar din partea Uniunii Europene pentru a îi ajuta pe cei afectați de inundații. 

În urma inundațiilor din ultimele zile din județul Alba, Guvernul României a trimis în teritoriu un reprezentant, pe Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu care a viziat localitățile Șona, Sânmiclăuș, Feișa și Crăciunelul de Sus.

Vizita vine în contextul în care guvernanții vor să apeleze la Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene, pentru a îi ajuta pe toți cei afectați de inundații din județul Alba.

Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene (FSUE) este principalul instrument de care dispune UE pentru a face faţă catastrofelor naturale majore şi pentru a-şi manifesta solidaritatea cu regiunile din Europa afectate de dezastre.

Până în prezent, au fost sprijinite 24 de ţări europene diferite, suma totală alocată depăşind 5 miliarde de euro.

Pentru a aplica la fond, Guvernul României vrea să facă în două săptămâni o evaluare completă a pagubelor produse în timpul inundațiilor din județul Alba și să aplice pentru a cere banii europeni.

La nivel de Minister am discutat ca în două săptămâni să facem evaluarea completă a pagubelor, pentru a formula și aplicația la FSUE. Vrem să aplicăm la fond pentru a veni în ajutorul oamenilor, acesta este cel mai important lucru. Este important să venim cu cifre cât mai precise pentru a veni în întâmpinarea oamenilor. Mai mult de atât acești bani europeni vin și pentru a compensa din sumele pe care le alocăm de la nivel național, în sensul acesta fiind deja câteva decizii în guvern.  a declarat Victor Negrescu.

În localitatea Șona, grav afectată de inundații, pompierii din cadrul ISU Alba la apariția ministrului încă acționau în  zonă cu o motopompă de capacitate mare și una de capacitate mică pentru eliminarea apei din gospodăriile oamenilor.

Noi avem un mesaj pe care l-am definit la nivelul guvernului: Nu lăsăm pe nimeni în urmă, suntem aici pentru toată lumea. Stați liniștiți că nu vă lasă nimeni singuri. a declarat  Victor Negrescu  prezent în locuința unor cetățeni loviți de inundații.

În timpul vizitei sale inundațiile au lovit și comuna Sânmiclăuș, apa ajungând în pivinițele oamenilor și a atins un nivel de jumătate de metru în sala de sport a comunei.

YouTube video

Localnicii afectati de inundații s-au plâns ministrului de lipsa de infrastructură din comune, și consideră că pe lângă furia naturii un element important în situația în care se află acum este lipsa canalizărilor și a sistemelor de evacuare a apelor.

Noi am remarcat că din păcate sunt fenomene care se produc repetat în aceleași zone. Din această cauză la nivel de guvern am constituit un grup de lucru care se va ocupa tocmai de identificarea zonelor și pentru dezvoltarea unor soluții în privința opririi reproducerii situațiilor asemănătoare. Pe lângă principala noastră preocupare de a îi ajuta pe oamenii afectați, este să dezvoltăm proiecte de infrastructură pentru a preveni astfel de situații.  a mai declarat Victor Negrescu.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax